x

Danish Synth Festival 2010 lige om hjørnet

Danish Synth Festival 2010 lige om hjørnet

Danish Synth Festival har i de senere år fundet sted i København med fokus på synth-musik af den mere kompromisløse og mindre kommercielle slags. Nu er festivalen tilbage. Der bliver i år, af dato-hensyn, tale om en endagsfestival med fire navne, som det var tilfældet i 2008. De fire koncertnavne er Leæther Strip, Nattefrost, Neotek og Epic Typo. Datoen bliver den 20. november.

Adressen er, ligesom sidst, Lygten Station (ved Nørrebro Station), Lygten 2, 2400 København NV. Det koster 60 kr. at komme ind, og man betaler i døren.

Om årets navne skriver arrangørerne følgende:

"Leæther Strip (billedet)
Leæther Strip er det tætteste Danmark kommer på en egentlig pioner på ebm-fronten. Karrieren begyndte helt tilbage i firserne, og der har været nogle pauser undervejs, men i disse år er Leæther Strip mere aktiv end nogenside, ikke mindst på live-scenerne verden over.

(GAFFA kan tilføje, at Leæther Strips koncert på Train i august fik fornemme fem stjerner af GAFFAs Ras Bolding, der blandt andet skrev: "Bedst fungerede de numre, hvor vor Strip vekslede mellem vokalpassager og så improvisationer på synthesizerne, hvilket skabte god variation i numrene. En klar publikumsfavorit var Evil Speaks, der med sit bastante shufflebeat er noget så sært som aggressiv ebm med en smule smag af frivol jazz, og det er netop i den slags passager, hvor Leæther Strip tager sin gerne med bukserne nede, at han er allerbedst.)
www.myspace.com/leaetherstrip

Nattefrost
Enmandsprojektet Nattefrost dækker over instrumental elektronmusik i grænselandet mellem electronica, ambient og techno, ofte også med inspiration fra tyske pionerer som Tangerine Dream og Klaus Schulze. Nattefrost er klar med nyt album, så her er mulighed for at høre noget af musikken live.
www.myspace.com/nattefrostmusic

Neotek
Københavnske Neotek har efterhånden mange års erfaring at trække på. Gruppen står for ebm og industrial af den gamle skole, men flirter også gerne med elementer fra nyere techno, electronica, big beat og andet. Til festivalen vil Neotek præsentere en art performance-koncert.
www.myspace.com/neotek

Epic Typo
Epic Typo kaldte sig tidligere for STOL og opnåede i den sammenhæng at varme op for selveste Einstürzende Neubauten. Epic Typos musik forener ingredienser fra mørk og dyster rock med kold og til tider melankolsk elektronica.
www.myspace.com/epictypo

Der vil til festivalen også være mulighed for at købe cd'er hos BrainCorp inden for genrer som synth, ebm, industrial, etc."

Læs mere om festivalen på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA