x

The Beatles omsider på iTunes

The Beatles omsider på iTunes

Siden iTunes kom frem i begyndelsen af 00'erne har musikfans ventet på, hvornår de kunne få lov at købe The Beatles' musik på iTunes. Men det har de skullet vente på indtil i dag, hvor de udødelige sange langt om længe er sat til salg på iTunes.

Den primære grund til ventetiden har været en navnestrid mellem computergiganten Apple Inc., der står bag iTunes, og Beatles' pladeselskab, Apple Corps. Striden blev dog bilagt ved et forlig i 2007, men først nu er Beatles' sange altså sat til salg på iTunes.

Det er størstedelen af Beatles' officielle udgivelser, der nu kan købes på iTunes, nemlig deres 13 studiealbum og opsamlingerne "Red", "Blue" og "Past Masters" (sidstnævnte med sange, der ikke er med på studiealbummene). Man kan også købe et digitalt bokssæt, hvis man ellers kan forestille sig noget sådant, bestående af de 13 studiealbum, "Past Masters" samt koncertfilmen "Live at the Washington Coliseum, 1964"

Sir Paul McCartney udtaler i forbindelse med den nye aftale:

"Vi er virkelig glade for at bringe Beatles' musik til iTunes. Det er fantastisk at se, at de sange, vi oprindeligt udgav på vinyl, modtager så meget kærlighed i den digitale alder, som de gjorde i første omgang."

Ringo Starr fortsætter:

"Jeg er især glad for ikke længere at blive spurgt om, hvornår Beatles kommer på iTunes.
Omsider - hvis du vil have det, kan du få det - The Beatles fra Liverpool til nu."

Yoko Ono Lennon siger videre:

"I den glædelige ånd af "Give Peace A Chance" synes jeg, at det passer så godt, at vi gør det her i året, hvor John ville være fyldt 70".

George Harrisons enke Olivia Harrison har følgende ord:

"The Beatles på iTunes - Bravo".

Apple Inc.'s administrerende direktør Steve Jobs siger på sin side:

"Vi elsker The Beatles og er beærede og begejstrede over at kunne byde dem velkommen til iTunes. De har været en lang og snoet vej at nå derhen (på engelsk en reference til en af Beatles' utallige klassikere, red.). Takket være The Beatles og EMI (Apple Corps' moderselskab, red.) kan vi nu realisere en drøm, vi har haft, siden vi lancerede iTunes for ti år siden".Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA