x

Muslimsk punkfilm og århusiansk rockmusik i Ridehuset

Muslimsk punkfilm og århusiansk rockmusik i Ridehuset

På lørdag den 20. november er Ridehuset rammen for en filmforevisning og en koncert i forbindelse med Aarhus Filmfestival. Det drejer sig om arrangementet Rock The Film, som både har en visning af filmen "Taqwacore: The Birth of Punk Islam" og Århus-bandet The Bang Bang Brain (billedet) på programmet.

Det er i samarbejde med Geiger og Nybyggerne, at Aarhus Filmfestival har arrangeret en aften, der er dedikeret foreningen af filmen om muslimsk punk samt live psykedelisk rockmusik.

Dokumentarfilmen "Taqwacore: The Birth of Punk Islam" handler om den hvide amerikaner Michael Muhammed Knight, der som 17-årig konverterede til islam, som en protest mod sin voldelige far. Den følger også det muslimske punkband, The Kominas, der er opstået på baggrund af Knights fiktive roman fra 2003, over tre år på deres rejser tværs over USA og Pakistan, mens de transformerer deres verden og tro i "Taqwacores" ånd. Filmen beskrives i en pressemeddelelse som:

"Sufier med hanekam, Shia-skinheads og pakistanske punkere er hovedpersonerne i denne musikalske tour-de-force – og de repræsenterer et unikt subkulturelt musikmiljø, hvor religion og punkmusik forenes i en enestående syntese."

Efter filmvisningen vil det århusianske rockband The Bang Bang Brain give en koncert, og de føler sagtens de kan forene sig med musik og film-kombinationen:

"Vi afsøger hele tiden grænserne for, hvad man kan gøre med et rockband som vores. Rockkoncerten som 'medie' er en temmelig slidt størrelse, og vi forsøger løbende at tilføre nye dimensioner, ved at spille koncerter på utraditionelle locations og ved at være opfindsomme med vores interaktion med omgivelserne."

Filmens budskab er at hengive sig 100% til sin lidenskab - uanset om det er musik eller religion, noget som The Bang Bang Brain sagtens kan relatere til:

"Det er meningsløst af spille musik, hvis det ikke samtidig er en livsstil."

Men modsat de unge muslimske punkere i filmen, som gennemlever en form for isolation ved at være fanget mellem to verdener, så er den danske musikverden blottet for den slags radikalisme, ifølge bandet:

"Vi oplever den danske musikverden som blottet for kant og tænder, og præget af leflen for en bred fællesnævner."

Om The Bang Bang Brain afholder sig fra selv at lefle for en bred fællesnævner, kan du høre på lørdag den 20. november på Ridehuset i Århus, hvor filmen "Taqwacore: The Birth of Punk Islam" indledningsvist vil blive vist.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA