x

Wire gæster Lille Vega

Wire gæster Lille Vega

I midten af oktober blev det offentliggjort, at det britiske band Wire udgiver nyt album den 10. januar 2011. Nu har Vega netop annonceret, at de får besøg af gruppen onsdag den 9. marts næste år, altså kort efter udgivelsen.

"Red Barked Tree" er titlen på den nye skive, der bliver udsendt på gruppens eget label Pink Flag. Gruppen startede tilbage i 1976 som en del af den britiske punk-scene, men har siden hen været med til at lægge grundstenen for nutidens postpunk. Plader som "Pink Flag", "Chairs" Missing" og "154" står helt centralt i Wires diskografi.

Wire, der oprindeligt var en kvartet, har holdt længere pauser og gik blandt andet i opløsning i 1980. Bandet blev senest genforenet i 1999 som trio bestående af Colin Newman, Graham Lewis og Robert Grey.

GAFFAs Simon Christensen var vidne til koncerten med Wire under årets Primavera Sound i Barcelona. Her skrev han:

"Det indflydelsesrige engelske punk/postpunk-band Wire startede forfærdeligt, mest fordi Colin Newman sang ret skidt, men bandet fik alligevel gjort det til en interessant oplevelse mod slutningen, selvom de undgik at spille numre fra hovedværkerne 'Pink Flag' og 'Chairs Missing', samt kun et enkelt nummer fra '154'."

"Red Barked Tree" bliver bandets 12. albumudgivelse, og mon ikke det nye materiale kommer til at præge koncerten med Wire onsdag den 9. marts på Lille Vega i København. Billetter kan købes via billetnet.dk og i Fona-butikkerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA