x

Treefight For Sunlight får international kontrakt

Treefight For Sunlight får international kontrakt

Treefight For Sunlight er på grund af albummet "A Collection Of Vibrations For Your Skull" i denne uge blevet udråbt som Dagens Band hos den engelske avis The Guardian, og successen for gruppen fortsætter for gruppen, der netop har sat signaturer på en pladekontrakt med selskabet Bella Union.

Pladeselskabet ledes af den gamle Cocteau Twins-bassist Simon Raymonde og har allerede både danske The Kissaway Trail, Chimes And Bells og Our Broken Garden i en stald, hvor man også finder Fleet Foxes, Midlake, Laura Veirs og The Walkmen.

Om det kommende samarbejde med Treefight For Sunlight udtaler Simon Raymonde:

"Treefight for Sunlight kan ikke sammenlignes med noget andet band på Bella Union. Det begejstrer mig. Der er noget helt særligt ved den måde, deres engle-agtige stemmer svæver over pianoerne og guitarerne på – og så de altid suveræne melodier. Der er noget intelligent og muntert på spil, men også hjerte og sjæl på samme tid. De trækker referencer fra Beatles til Beach Boys, Pink Floyd og ELO og videre til Flaming Lips og MGMT, som dog blot giver en en vag idé om bandets lyd. Men tag og lyt til denne unikke debutplade, og så vil det hele blive krystalklart og skarpt."

Den 13. december udkommer bandets første udenlandske single "What Became Of You And I", men allerede nu har blandt andet BBC's Radio 6 givet nummeret en del spilletid. Til januar drager Treefight For Sunlight til England for at spille en række koncerter foran det engelske publikum, og bandet skal desuden spille på den prestigefyldte branchefestival Eurosonic i Holland samme måned.

Treefight For Sunlight er i skrivende stund på en omfattende Danmarksturné med The Rumour Said Fire og vil i det nye år drage på deres egen tur i det danske.

Resterende koncerter i 2010:

19/11 - Voxhall (support for The Rumour Said Fire)
20/11 - Sønderborghus (support for The Rumour Said Fire)
25/11 - Støberiet (support for The Rumour Said Fire)
26/11 - Pitstop (support for The Rumour Said Fire)
27/11 - Kulisselageret (support for The Rumour Said Fire)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA