x

Belgierne sætter spot på Danmark

Belgierne sætter spot på Danmark

De senere år har der været et stærkt samarbejde mellem den belgiske musikbranche og den danske Spot Festival, der har kastet en masse omtale af sig samt været med til at bane vejen for danske bands, der gerne vil udgive og spille koncerter i Belgien. I næste uge afvikles der så for fjerde gang en Spot On Denmark-aften, der spænder fra julefrokost til et tværkulturelt samarbejde kaldet Efterkids.

Det er Efterklang, CODY, The Kissaway Trail og Chimes & Bells, der denne gang er blevet plukket ud af en belgisk medie- og branche-jury på Spot Festival i maj til det danske koncertarrangement. Valget af de fire navne har givet en masse foromtale i Tintins hjemland, og især Efterklang er blevet genstand for stor opmærksomhed, fordi gruppen undervejs i sin optræden får seks Bruxelles-musikskoleelever til at at lægge strygere til et af sine numre – et samarbejde gruppen ganske fikst kalder Efterkids.

Men også CODY får omtale efter at være kommet i rotation på den fransksprogede radiostation La Premiere, og disse ting kombineret har gjort, at man har besluttet sig for at opgradere fra spillestedet ABs lille sal med plads til 300 tilskuere til AB Box, hvor der kan være knap 800. Og det forlyder, at over halvdelen af billetterne allerede er røget i forsalg.

I en pressemeddelelse siger Rasmus Stolberg fra Efterklang:

"Havde vi spillet et "almindeligt" job i Bruxelles var det nok blevet betragtet som "endnu en koncert" med den omtale det giver. Men Efterkids-projektet og Spot On Denmark set-up'et med tre andre danske bands har virkelig givet en helt utrolig opmærksomhed.  Det er fedt – og noget man gerne vil være del af".

I timerne forud for den danske aften skal 52 branchefolk deltage i en networking-julefrokost. Her vil der blive serveret en ægte dansk julefrokost med snaps, sild, flæskesteg, rødkål, kartofler, rugbrød med mere, hvor 21 medie/branche-folk fra Belgien skal mødes med 21 danske samt yderligere 12 branchefolk fra det øvrige Europa.

Hele herligheden afvikles i Bruxelles onsdag 24. november.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA