x

Vuf udgiver ny gratis digital compilation

Vuf udgiver ny gratis digital compilation

Det er nok ikke alle, der er klar over det, men Vuf Empire har gennem de sidste tre år udgivet fem gratis compilations, der indeholder en blanding af elektronisk musik fra Skandinavien. De er blevet downloadet mere end 30.000 gange fra hjemmesiden og desuden spredt mellem brugerne.

Denne gang har tracklisten fået et etableret, bredt boost, således at den både tæller nye, gamle og uudgivne numre med blandt andre Chimes & Bells (billedet), Sleep Party People, Sebastian Lind, Troels Abrahamsen, I Got You On Tape, I Will Furnish Your Sunday Mornings, Eim Ick og Eumig & Chinon.

– Jeg tror da, at folk godt kan lide, at der er et modstykke til den store stygge musikbranche, at du får noget gratis. Der er så mange spændende artister derude, så hvis du skal betale for noget, du ikke kender... Den er svær at sælge, fortæller Jonas Vuf Højgaard, der driver Vuf Empire som management og har udgivet Electrojuice og Birk Storm på sit pladeselskab.
Hverken Vuf eller kunstnerne får penge for det. De får kun opmærksomheden.

– Målgruppen er også folk, som ikke har et nørdet forhold til musik. Som gerne vil introduceres til ny musik og måske har hørt om Sleep Party People eller I Got You On Tape, men aldrig lige har fået det hørt. Hvis jeg kan få unge til at høre musik, som de ellers ikke var stødt på, hvis der kommer lidt flere mennesker til koncerterne, eller hvis kunstnerne bare får nye fans på Facebook, så er det en succes.

De første compilations var en regulær blanding af originale numre og remixes med vægt på den elektroniske scene, men på den nye er indierocken og chillout vægtet højere. Gennem tiden har Vuf præsenteret upcoming navne, som er blevet morgendagens stjerner. Ikke nødvendigvis på grund af Vuf, men helt sikkert samtidigt.

– Den elektroniske musik har udviklet sig i mange retninger og spænder bredere både publikums- og genremæssigt. Man kan følge udviklingen for Electrojuice, Troels Abrahamsen eller RebekkaMaria fra deres gentagne bidrag og deres egne albums. Det er lidt som et historisk dokument, slutter Jonas Højgaard.
                                 
"The Vuf Compilation 6 - Back To Nature" kan downloades gratis på Vuf Empires hjemmeside. Ligeså kan de tidligere udgivelser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA