x

The Walkmen vil gerne til Roskilde

The Walkmen vil gerne til Roskilde

Synligt udkørt efter næsten et halvt års intensiv turne i Europa tog forsangeren fra The Walkmen, Hamilton Leithauser, sig en velfortjent pause til at sidde ned og dele sine tanker omkring inspirationer og om et gennembrud der har ladet vente på sig i 10 år. Det skete på Amager Bio, da bandet spillede dér mandag aften til en koncert, som GAFFAs anmelder Nadia Parbo tildelte hele seks stjerner. Før koncerten afslørede Leithauser blandt andet, at gruppen meget gerne vil spille på næste års Roskilde Festival.

Nu er jeres Europa-tur ved at være slut. Hvad har været turens højdepunkt?
- Helt klart Lissabon hvor vi spillede i det her kæmpe kolossæum. Det var bare en fantastisk koncert. Vi havde kun været i landet to gange før, så det føltes som en virkelig stor succes at se, vi havde skabt noget her. (The Walkmens seneste album hedder i øvrigt "Lisbon", red.)

Nogle dårlige oplevelser?
- Haag var utvivlsomt lavpunktet. Det var en festival hvor de havde sat alle hovednavnene til at spille på samme tid. Det er det værste man kan gøre og vi var desværre i den tabende ende.

Nu vi snakker om festivaler, har I planer om at kigge forbi næste års udgave af Roskilde Festival?
- Det ved jeg ikke, men det håber jeg virkelig. Jeg har hørt at vi skal spille på mange festivaler næste år, så jeg håber, at Roskilde er en af dem. Nogle af de andre fyre har spillet der før (i Jonathan Fire*Eater i 1997, red.).

Hvorfor skulle der egentlig gå 10 år før I er kommet forbi disse kanter med The Walkmen?
- Det er vildt at tænke på. Vi har mange venner der spiller i bands, og de har spillet en del herovre. Det er bare os der ikke har kunnet få styr på vores lort. Vores sidste manager sagde op. Han sagde at vi ikke kunne finde ud af at drive en forretning, så det er måske derfor. Jeg er ikke sikker på det er vores egen skyld, men så alligevel, hvor mange andre folk kan man blive ved med at skubbe skylden på. Man leder altid efter en syndebuk, men efter 10 år tænker man lidt "hvorfor er det altid en anden persons skyld".

Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA