x

The Beatles har solgt to millioner sange

The Beatles har solgt to millioner sange

Tirsdag den 16. november blev en stor del af The Beatles' bagkatalog gjort tilgængeligt på iTunes, og kun en uge efter kan Apple meddele, at der på verdensplan er blevet solgt mere end to millioner sange fra det katalog af sange. Derudover er der blevet solgt 450.000 album inklusive klassikere som "Abbey Road", "The White Album" og "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band".

I USA er det "Abbey Road", der har solgt bedst, hvilket sendte albummet op på en sjetteplads på iTunes' egen download-chart. Den mest købte sang var "Here Comes the Sun", men den havde dog ikke solgt nok til at ryge ind i top ti.

Ifølge Billboard har tilføjelsen af Beatles' sange været en langt større succes, end da det samme skete med grupper som Pink Floyd og Led Zeppelin, hvor sidstnævnte solgte 47.000 album og 300.000 sange i sin første uge, da de kom til salg via iTunes i november 2007.

Herhjemme har man også kunnet se, at The Beatles har gjort deres indtog på iTunes' egen hitliste. Men om de har kunnet overhale navne som Rasmus Seebach, De Eneste To og Agnes Obel på den danske albumhitliste, finder vi først ud af, når hitlisten offentliggøres fredag morgen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA