x

Cat Stevens afvist som terrorist

Cat Stevens afvist som terrorist

Paranoiaen i Bush-regeringen syntes at være nået nye højder, da den engelske sanger Cat Stevens i går blev nægtet indgang til USA. Stevens konverterede på toppen af sin karriere i halvfjerdserne til Islam og tog navneforandring til Yusuf Islam, og det faktum, at han er muslim, er tilsyneladende tilstrækkeligt grundlag for den amerikanske ledelse til at mistænke ham for terrorisme.

Stevens befandt sig i går ombord på fly nr. 919 til Washington fra London, da det blev opdaget, at han figurerer på en overvågningsliste lavet af den amerikanske regering. Personerne på denne liste må af ”sikkerhedsmæssige årsager” ikke opholde sig i fly i amerikansk luftrum, så da det blev opdaget, at Stevens befandt sig i flyet, blev det omgående omdirigeret til Maine, så det ikke skulle passere igennem tungt trafikeret luftrum eller nærme sig Washington. De resterende passagerer blev på denne vis op til seks timer forsinket.

Stevens, der sidste år udgav to sange (bl.a. en genindspilning af hans gamle hit ”Peace Train”) i protest med krigen i Irak, var på vej til USA med sin datter, men hele redeligheden endte altså med, at han blev afvist ”for reasons of national security”, som det så flot hed.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA