x

Geiger Records holder showcase

Geiger Records holder showcase

Det århusianske pladeselskab Geiger Records har siden 2006 udsendt en stribe eksperimenterende og fantasifulde udgivelser i grænsefeltet mellem mere eller mindre alternativ musik, litteratur og kunst. I aften holder selskabet en showcase i Huset i Magstræde i København med koncerter fra tre af selskabets kunstnere, ligesom dj's fra Musiktidsskriftet Geiger leverer musik imellem og efter koncerterne.

På scenen står So Like Dorian, Er De Sjældne (billedet) og Stemmejernet feat. Niels Lyngsø.


SO LIKE DORIAN

So Like Dorian er sanger og sangskriver Rasmus Steffensen, der skaber et eksperimenterende og mørkt univers med inspiration fra neo-folk, psychedelia og østeuropæisk blues. Musikere fra bandet Red Ink tilføjer nuancer til det skramlede udtryk med sav, kontrabas, guitardroner og særegne vokaler. So Like Dorian udsendte debut-ep'en "Stranger EP" tidligere på året.
www.myspace.com/solikedorian

ER DE SJÆLDNE

Er De Sjældne er et band centreret omkring sanger og komponist Solveig Sandnes (eks-Lovebites, tv. på billedet), der med udgangspunkt i tekster af digteren Lone Hørslev (th. på billedet) skaber et særligt univers af sange med inspiration fra både folk og elektronika. Er De Sjældne udgav i foråret 2009 deres roste debutalbum "Lyserød Blå Beige" - der blandt andet fik fire stjerner i GAFFA - og fik et stort hit på P3-hitlisten Det Elektriske Barometer med sangen "Spurvehøg". Samtlige tekster på gruppens debutalbum handler da også på en eller anden måde om fugle.
www.myspace.com/erdesjldne

STEMMEJERNET

Stemmejernet er et alias for digteren Niels Lyngsø, som har flere anmelderroste digtsamlinger og andre udgivelser bag sig. Som Stemmejernet har han kastet sig ud i et eksperiment, hvor han med stemmen som omdrejningspunkt skaber en fusion af poesi og rap. Stemmejernet har netop indledt et samarbejde med trommeslageren med mere Kresten Osgood, som også spiller med denne aften. Stemmejernet udgiver sit debutalbum i begyndelsen af 2011.
www.myspace.com/stemmejernet

Lars Siersbæk Nilsson og Niklas Steffensen H. fra Geiger spiller som dj's på aftenen. Musikken begynder klokken 20.30, og billetter sælges ved indgangen.

Læs mere om Geiger Records på www.geigerrecords.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA