x

Danmarks Rapking bliver fundet lørdag

Danmarks Rapking bliver fundet lørdag

På lørdag den 27. november bliver det afgjort, hvem der bliver årets bedste ungdomsrapper i konkurrencen Rapkings. Det er i DGI-Byen i København finalen finder sted, og det er fra kl. 15:00.

Det er i alt seksten af Danmarks allerbedste ungdomsrappere, der mødes for at dyste om titlen som årets Rapking. Det er to vindere fra hver af de otte kvalifikationsrunder, der, udover æren, skal kæmpe om en indspilning af et nummer og en musikvideo.

Dommerne har undervejs været anerkendte etablerede rappere som Pede B og Jooks med flere, der undervejs i efterårets kvalifikationsrunder har været med til at udpege finalisterne. Rapkings-koordinator og rapper i KNA Connected, Adonis Gomez, siger i en pressemeddelelse:

"Konkurrencen er blevet skærpet, og i år har der været et højt musikalsk niveau. De unge rappere er desuden dygtige performere.
 Interessen for ungdomsrap er voksende. Flere af de unge rappere har et stort potentiale og har flere tusind hits på deres numre på YouTube. Men en konkurrence som Rapkings kan være med til at støtte dem til at komme videre med deres musik."

Konkurrencen er to år gammel, og det er i dag den største rapkonkurrence for unge. Arrangørerne skriver, at efterspørgslen har været stor, derfor er konkurrencen også udvidet med kvalifikationsrunder uden for København – blandt andet i Århus og Helsingør.

Det var den unge københavnske rapper Honik, der løb med prisen som den første Rapkings, og han har siden hen også vundet DM i Børnerap, ligesom han har lavet DR Ramasjangs nationalsang. I år er han igen i blandt finalisterne. Arrangørerne skriver følgende om konkurrencens formål:

"Formålet med at holde en rapkonkurrence er at give de unge rappere mulighed for at vise deres talent frem. Derudover er målet også at få unge til at mødes og lære hinanden at kende på tværs af byer og bydele. Det kan være med til at nedbryde fordomme om andre unge fra andre bydele og i stedet skabe respekt og anerkendelse. Og flere af rapperne har da også efter at have mødt hinanden gennem Rapkings lavet tracks sammen."

Om det igen bliver Honik, der løber med sejren kan du så på lørdag den 27. november i DGI-Byen, hvor finalen er fra kl. 15:00 - 19:00. Dommerne er Big Naimi fra KNA Connected og Pede B. Læs mere info på www.rapkings.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA