x

Throbbing Gristle-medlem død

Throbbing Gristle-medlem død

Peter "Sleazy" Christopherson, medlem af den stilskabende engelske industrial-gruppe Throbbing Gristle og også kendt fra Psychic TV og Coil, er død, 55 år, oplyser Throbbing Gristles officielle hjemmeside. Christopherson døde fredeligt i sin søvn i sit hjem i Bangkok, beretter hjemmesiden.

Peter Christopherson var programmør og keyboardspiller i Throbbing Gristle, men startede sit arbejdsliv som fotograf og designer af blandt andet pladeomslag. Siden arbejdede han også i mange år som instruktør af reklamefilm og musikvideoer og har blandt andet lavet videoer for så forskellige kunstnere som Nine Inch Nails, Paul McCartney og Hanson.

Throbbing Gristle udsprang af performance-kunstscenen og debuterede i 1977 med albummet "The Second Annual Report". I 1981 gik de i opløsning, men blev gendannet i 2002. Throbbing Gristle er igennem deres musikalske virke blevet anerkendt som nogle af grundlæggerne af genren industrial, ligesom de har trukket på genrer og udtryksformer som elektronisk musik generelt, krautrock, kompositorisk støjmusik, punk, spoken word, musique concrète, fluxus, performancekunst og meget mere.

I lighed med eksempelvis de samtidige kolleger The Sex Pistols forårsagede Throbbing Gristle fra starten en voldsom, ofte forarget og fordømmende mediebevågenhed, ikke mindst takket være deres kontroversielle sceneoptrædener. Gruppen, navnlig frontfigur Genesis P-Orridge, har også været meget interesseret i identitetseksperimenter, hvilket blandt andet har udmøntet sig i, at han i dette årtusinde har fået foretaget en række kosmetiske operationer, herunder har fået indopereret kunstige bryster.

Sidste år besøgte Throbbing Gristle Danmark for første gang nogensinde til en udsolgt koncert på Statens Museum For Kunst. Gruppens turné fortsatte i år, men for nylig trak Genesis P-Orridge sig ud af bandet af ikke nærmere offentliggjorte årsager.

I forbindelse med koncerten i Danmark fik GAFFA et længere interview med Peter Christopherson, der blandt andet kom med følgende uhyggeligt profetiske udtalelse, dog med et smil på læben:

"Min kalender er fyldt ud til 2012. Jeg vil helst ikke booke mig længere ud i fremtiden, for det kan jo være, jeg ikke lever længere."

Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA