x

Aura modtager grænsebrydende pris

Aura modtager grænsebrydende pris

Vinderne af European Border Breakers Awards 2011 er blevet offentliggjort, og danske Aura Dione befinder sig blandt de i alt ti vindere.

Prisen bliver givet til ti nye voksende talenter indenfor Europæisk pop, rock og dancemusik, der er nået ud over grænserne med sit internationale debutalbum. Det er EU-kommisionen der, i samarbejde med Eurosonic, uddeler prisen, og den vil blive uddelt ved en stor tv-transmitteret ceremoni til musikfestivalen Eurosonic i Groningen i Holland den 12. januar 2011.

Målet med prisen er at hjælpe kunstnerne med at øge salg og synlighed på tværs af Europas grænser, og de vindende grupper bliver udvalgt ud fra salgstal, radio airplays- statistikker og lignende.

Aura Dione har også haft stort succes med sin internationale debut, "Columbine", hvor hun især i Tyskland, Schweiz og Østrig har høstet stor opmærksomhed. Hun har solgt platin med singlen "I Will Love You Monday (365)" i Tyskland, ligesom hun har haft singlen "Song For Sophie" på den tyske airplay top 10 - sågar samtidig. Den internationale udgave af "Columbine" blev udgivet med to nye numre - i forhold til den danske version, der modtog seks stjerner her på GAFFA ved sin udgivelse. Aura Dione turnerer i øjeblikket flittigt i Tyskland, hvor hun for alvor synes er have brudt igennem.

Blandt de andre vindere af årets pris er også svenske Miike Snow og britiske Mumford & Sons, hvor sidstnævnte blandt andet også var nomineret til den britiske Mercury Prize. Aura placerer sig således i en eksklusiv klub med danskere, der tidligere har modtaget EU-kommissionens pris. Det er blandt andet Alphabeat, Ida Corr, Dúné, Hush, The Raveonettes og Saybia, der kan bryste sig af samme titel.

Vinderne af European Border Breakers Awards 2011 er:
Saint Lu (Østriga)
Stromae (Belgien)
Aura Dione (Danmark)
ZAZ (Frankrig)
The Baseballs (Tyskland)
Caro Emerald (Holland)
Donkeyboy (Norge)
Inna (Rumænien)
Miike Snow (Sverige)
Mumford & Sons (England)

Ved uddelingen af prisen vil de fleste af de vindende kunstnere optræde, og det er altså til Eurosonic-festivalen den 12. januar i Groningen i Holland. Læs mere om prisen på europeanborderbreakersawards.eu.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA