x

Teitur klar til julekoncerter

Teitur klar til julekoncerter

Den 6. og 7. december giver den færøske singer/songwriter Teitur to julekoncerter i henholdsvis København og Århus. Koncerten i København vil finde sted på spillestedet Bremen, mens Voxhall har fået æren i Århus.

Teitur har for nylig udgivet sit femte studiealbum, der bærer titlen "Let The Dog Drive Home", ligesom han har spillet en mindre koncertrække, som blandt andet tog ham forbi DR's Koncerthus og Musikhuset Aarhus med flere. De to julekoncerter vil inkludere Teiturs band og en række gæsteoptrædener.

Teitur har tidligere lavet juleshows, som ifølge en pressemeddelelse skal have inkluderet en julemand, gaver, hjemmelavede marshmellows og en masse gæsteoptrædener. Det skal være Teiturs måde at sige tak til sine fans og gøre koncert-oplevelsen mere sjov og uhøjtidelig.

Vi har fanget Teitur forud for koncerterne for at tjekke hans formkurve:

Hvordan er det gået i øveren?

– Til denne turné øvede vi primært i et sommerhus ved Tisvildeleje. Musikken skulle arrangeres en del om i forhold til albummet. Tricket er at gøre tingene enklere og mere tydelige, så hensigten i musikken og sangene kommer frem, også med kun fire instrumenter.

Hvad kan vi forvente os af koncerten?
– Min musik går ud på sange og lyd, så vi har ikke videoskærme og konfetti. Der skal være nuancer og dynamik i musikken, man skal kunne høre alting og følge med. Jeg spiller også primært numre fra mit nyeste album. Det kan være intenst for både publikum og musikere, men det er det, der holder i længden.

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?

– Vi har som regel nogle gæster på besøg. Venner og familie, som bor i byen. Vi plejer bare at hænge ud, måske drikke en øl eller lidt vin. Jeg kan godt lide at læse eller skrive musik. Det er ikke særlig glamourøst. Selvfølgelig gør det en forskel, om man spiller i Paris eller Esbjerg, men som regel har man bare en masse tid at slå ihjel.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?

– Jeg så engang en forplejningsliste, hvor der stod: "No lasagna" og intet andet. Man kan forestille sig, hvor mange lasagner, det stakkels band har spist igennem tiderne. På vores står der "ingen slik". Ellers god vin og chokolade, kaffe, te og lokal mad.

Hvad hører I i turbussen?

– Musik i bussen er en spøjs sag; ofte bliver der slukket efter to-tre numre. Jeg kan aldrig helt regne ud, hvad der skal til. Alt fra norsk dødsmetal til barokmusik har fået chancen. Måske er der bare for meget nørderi til, at alle kan lytte sammen?

Billetter til koncerterne kan købes via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA