x

Musikparlamentet debatterer kulturstøtte

Musikparlamentet debatterer kulturstøtte

Foreningen Musikparlamentet har i de senere år jævnligt haft debatarrangementer i både København og Århus, hvor musikbranchefolk har diskuteret aktuelle udfordringer fra musikkens verden med hinanden og med publikum. Nu er de tilbage, denne gang på Huset i Magstræde i København 2. december kl. 18.30 til en debat under overskriften "Kulturstøtte – sovepude eller katalysator for det danske musikliv?"

Musikparlamentet stiller, i samarbejde med Rytmisk Center og Rytmisk Musikkonservatorium, skarpt på kulturstøtten, da Danmark er et af de lande, der bruger flest penge på støtte til rytmisk musik. Kunstnere kan søge støtte til udgivelse, turnévirksomhed og artistudvikling, og regionale spillesteder består på baggrund af støtte fra kommunen og staten, men er og bør støtte være en præmis for, at der kan opstå og formidles professionel musik og kunst? Det er et af de spørgsmål, Musikparlamentet stiller aftenens panel.

Moderator: Thomas Borre (Adjunkt//RMC og kommunikationskonsulent//IFPI)

Panelet :
Anders Reuter (Cand. mag.//Musikvidenskab, journalist, musikproducer),
Jesper Nordahl (Formand//Spillesteder.dk og bestyrelsesmedlem//ROSA)
,
Mikael Højris (Konsulent//DMF, forfatter og foredragsholder)
Troels Abrahamsen (Musiker//Veto, producer//SuperTroels og singer-songwriter)

For at det hele ikke skal gå op i snak, er der dog også koncert med Figurines-sanger Christian Hjelm og den ene af de to sangere i The Kissaway Trail, Thomas Fagerlund. De to (som ses på billedet ovenfor) vil sammen spille akustiske versioner af sange af både Figurines og The Kissaway Trail. De to grupper har for nylig været på fælles turné, men det er altså første gang, at de to sangere spiller akustisk sammen.

Aftenen rundes af med musik fra DJ Jesper Ryom.

Læs mere om Musikparlamentet på Musikparlamentets hjemmeside og på Facebook


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA