x

Dansk debutalbum udgives i store dele af verden

Dansk debutalbum udgives i store dele af verden

Billede: Emil Eskesen

Efter at være blevet signet på det engelske pladeselskab The Leaf Label er det nye danske band Efterklang klar med deres debutalbum, der rammer butikkerne d. 25. oktober. Albummet, der har fået titlen ”Tripper”, bliver udgivet samtidigt i store dele af verden. Både USA, Canada, Australien, Sydafrika, Japan og en god del af Europas lande får således mulighed for at lægge øre til den danske sekstets musik.

Bandet blev dannet vinteren 2001 og udgav ep’en ”Springer” i foråret 2003 på deres eget selskab Rumraket. De 500 håndlavede og pelsindpakkede eksemplarer er i dag udsolgt.

Efterklang benytter en blanding af akustiske og elektroniske instrumenter, der skaber en både intim og dramatisk melankolsk stemning. Ikke mindre end 34 gæstemusikere har medvirket til at skabe denne stemning på ”Tripper”. Blandt de medvirkende kan nævnes navne som Nils Grøndal fra Under Byen på violin, strygerkvartetten Amina (som også står for strygersektionen hos Sigur Rós), Linda Drejer Bonde på vokal, det grønlandske kor Grønlændertruppen MIK og Thomas Sjöberg, solosanger fra Roskilde Domkirkes drengekor.

Amina er også med ved Efterklangs liveoptrædener, hvor bandet udvides til et tipersoners orkester. De kan opleves i morgen d. 25. september på Pitstop i Kolding, hvor også Trompetisten fra Blue Foundation vil optræde som gæstemusiker.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA