x

Succes for dansk musik i Bruxelles

Succes for dansk musik i Bruxelles

Music Export Denmark (MXD) har i en årrække præsenteret koncerter med danske bands i udlandet under overskriften Spot On Denmark, og en sådan fandt sted onsdag aften på spillestedet AB (Ancienne Belgique) i Bruxelles. Her stod Chimes & Bells, CODY, Efterklang og The Kissaway Trail på scenen, og det blev en succes ifølge de involverede parter.

Omkring 100 medie- og branchefolk og 500 "almindelige" publikummer var samlet og fyldte dermed stedet - vel at mærke den store sal, hvor MXD tidligere har holdt tre arrangementer på samme sted på den lille scene. MXD's leder Thomas Rohde udtaler:

"Det, vi ser resultatet af nu, er frugten af en langsigtet strategi. Det var vores fjerde Spot On Denmark-showcase i Bruxelles, og det understreger, at det tager tid at etablere sig på et marked. Men at vi nu kan gå fra Lille Vega til Store Vega-format og tiltrække så mange tilskuere og branchefolk er ren Mission Accomplished."

Bassist i og manager for Efterklang, Rasmus Stolberg (billedet) fortæller videre:

"Vi har haft en virkelig god oplevelse ud af det og har fået en medieeksponering i Belgien, vi ikke havde drømt om. Alene tv-dækning af to kanaler! Og så er det jo en luksus at kunne pleje både belgiske og danske branche-kontakter sådan en aften – og også få nye fra blandt andet Østrig og Holland. Faktisk er det svært at finde forslag til forbedring – det hele klappede.

Rasmus Stolberg fremhæver også samarbejdet med de seks Efterkids – unge Bruxelles-strygere i alderen 8-11 år, som spillede med gruppen i et par numre som en del af det projekt, hvor gruppen spiller live med udvalgte musikskoleelever rundt om i verden.

- Dét gav både dem og os en oplevelse, vi vil huske længe, siger Rasmus Stolberg.

Se et tv-indslag fra koncerten fra belgisk tv her - bemærk dog, at der tales flamsk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA