x

System Of A Down er klar igen

System Of A Down er klar igen

I 2006 besluttede den armensk/amerikanske gruppe System Of A Down at holde en pause på ubestemt tid. Gruppen havde eksisteret i over ti år på det tidspunkt, og de mente, at et pusterum fra nødvendigt. Guitarist i bandet, Daron Malakian, udtalte dengang: "Vi har lavet den her System-ting i over 10 år, og jeg tror, det er rigtigt sundt for os at komme væk fra det for en tid og så komme tilbage til det senere."

Det er dog fortid nu, for gruppen har netop offentliggjort en række europæiske datoer på deres hjemmeside. Her skriver bandet, at de er glade for at offentliggøre en række datoer i 2011. Derudover skriver de:

"Vi vil gerne takke jer for jeres loyalitet og støtte, ikke kun til System Of A Down, men også til alle vores soloprojekter. Vi har ingen overordnet plan - vi spiller de her shows, fordi vi ønsker at spille sammen igen som et band, og for jer, vores fantastiske fans."

Gruppen udgav senest materiale i 2005 med tvillingealbummet "Mezmerize/Hypnotize". Sidste halvdel af albummet fik fem stjerner af GAFFAs Keld Rud, som opsummerede, at "'Hypnotize' fremstår på én gang som et supplement til og en forlængelse af 'Mezmerize'. Mere ekstrem og eksperimenterende i sit udtryk. Endnu mere rablende gal og skizofren. Og mindst lige så fængende og fængslende."

Det forlyder dog endnu ikke, om der skulle komme nyt materiale i forbindelse med den omtalte turné. Bandet skriver blot: "Vi glæder os til at se jer alle!". Du kan opleve Serj Tankian og co. i juni næste år, hvor der blandt andet er en koncert til den svenske Metaltown Festival i Göteborg den 17. juni 2011. Se alle gruppens koncertdatoer herunder:

2/6/11 - Italien, Milan, Milan Fiera Arena (Billetsalg fra 1. dec)
4/6/11 - Tyskland, Nürnberg, Rock im Park
5/6/11 - Tyskland, Nurburgring, Rock am Ring
6/6/11 - Frankrig, Paris, Omnisports de Bercy (Billetsalg fra 14. dec)
9/6/11 - Schweiz, Interlaken, Greenfield Festival (Billetsalg fra 1. dec)
11/6/11 - England, Castle Donington, Download Festival (Billetsalg fra 3. dec)
13/6/11 - Østrig, Nickelsdorf, Novarock
15/6/11 - Tyskland, Berlin, Wuhlheide (Billetsalg fra 1. dec)
17/6/11 - Sverige, Göteborg, Metaltown Festival (Billetsalg fra 2. dec)
19/6/11 - Finland, Turku, Provinssirock (Billetsalg fra 1. dec)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA