Nyhed

Los Lobos til Danmark

Tex-mex-gruppen kendt for "La Bamba" gæster København og Odense sammen med Los Lonely Boys

Californisk baserede Los Lobos er først og fremmest kendt for kæmpehittet "La Bamba" tilbage fra 1987 - sangen fra filmen om den mexicansk-amerikanske rocksanger Ritchie Valens. De er dog meget mere end det. Gruppen, hvis navn betyder "Ulvene" på spansk, har eksisteret siden 1974 og har gennem årene modtaget tre Grammy Awards og har udsendt 18 studiealbum og 11 soundtrack-album.

De har varmet op for navne som U2, Bob Dylan og Grateful Dead og indspillet med folk som Tom Waits, Mavis Staples og Elvis Costello. Og nu kommer de til Danmark for at give to koncerter. Nærmere betegnet Posten i Odense 27. april og Amager Bio 28. april.

Los Lobos er kendt for at spille såkaldt tex-mex. Rock blandet med texansk og mexicansk musik plus elementer af folk, jazz og blues. Også kendt under betegnelser som Chicano rock, Tejano eller roots rock.

Los Lobos udgav tidligere på året albummet "Tin Can Trust", som GAFFAs Henrik Friis tildelte hele fem stjerner og blandet andet skrev følgende om:


"Det kan godt være, at Los Lobos hører til i veteranernes verden, men East L.A.-gruppen brænder stadig – eller måske er det rigtige ord ulmer her på Tin Can Trust, hvor især sangskriver-makkerne Louis Perez and David Hidalgo præsenterer en ny række kvalitetsudspil, der hellere antyder end overvælder."

Los Lobos får opvarmnings-selskab af Texas-gruppen Los Lonely Boys alias de tre brødre Henry, Jojo og Ringo Garza. I USA er de et ret stort navn, hvor deres debutsingle, "Heaven" fra 1997, blev nummer 1 på den betydningsfulde "Billboard Adult Contemporary- hitliste, og den vandt i 2005 en Grammy for bedste pop-vokal-indspilning efter at have været med i "Guitar Hero: On Tour"-spillet. Og deres 2006-album "Sacred" gik direkte ind som nummer 2 på Billboards albumhitliste.

Lineuppen i de to grupper er som følger:

Los Lobos (Mex/US)

David Hidalgo: Vokal, guitar, harmonika

Cesar Rosas: Vokal, guitar

Conrad Lozano: Vokal, bas, guitar

Louie Perez: Vokal, guitar, trommer

Steve Berlin: Keyboards, blæsere

Los Lonely Boys (US)

Henry Garza: Guitar, vokal

Jojo Garza: Bas, vokal

Ringo Garza: Trommer, vokal

Billetsalget åbner i nærmeste fremtid via de respektive spillesteders hjemmesider.


ANNONCE