x

KT Tunstall til Amager Bio

KT Tunstall til Amager Bio

Den skotske sangerinde, sangskriver og guitarist KT Tunstall udgav i 2004 debutalbummet "Eye To The Telescope", som blev et stort gennembrud for hende og solgte mere end fire millioner album på verdensplan. Albummet indeholdt blandt andet hittene "Black Horse And The Cherry Tree" og "Suddenly I See", hvoraf sidstnævnte blev tildelt den prestigefyldte sangskriverpris Ivor Novello Award.

Siden har Tunstall udgivet yderligere to album, og nu kommer hun så omsider til Danmark for at give sin første koncert her, nærmere betegnet i Amager Bio i København onsdag den 23. marts.

KT Tunstalls andet album "Drastic Fantastic" udkom i 2007 og gik direkte ind på top ti på den amerikanske US Billboard 200-hitliste. I september i år udgav hun så treeren, "Tiger Suit" indspillet i de berømte Hansa Studios i Berlin, hvor blandt andre David Bowie, U2 og Kent har indspillet. "Tiger Suit" inddrager både pop, rock, akustiske og elektroniske elementer, men GAFFAs Signe Bønsvig Wehding var ikke udelt begejstret for albummet, som hun tildelte tre stjerner, men dog en del pæne ord:

"Der er et stort spring fra KT Tunstalls folkede og millionsælgende debutalbum til det tredje album Tiger Suit. Her folder Tunstall sig ud i alt fra Jack White-inspiration til Dido-pop. Og hendes vokal kan bære både rock'n'roll-tilsnittet og den blide pop – hun giver begge dele kant."

Senere skriver Wehding dog, at "Tiger Suit" er "et album, som begår den kedelige fejl at forsøge at ramme mest og flest muligt – og dermed rammer ved siden af det meste og de fleste."

Så bliver det spændende at se, om Tunstall kan ramme nogen, når hun gæster Amager Bio. Forsalget til koncerten 23. marts starter onsdag den 1. december via Billetlugen og landets Fona-butikker.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA