x

Meshell Ndegeocello til København og Odense

Meshell Ndegeocello til København og Odense

Nyheden fra i formiddag er opdateret med info om den københavnske koncert

Den amerikanske sanger, sangskriver, rapper og bassist med det udfordrende navn Meshell Ndegeocello gæster Amager Bio 3. februar og Posten i Odense 4. februar.

Meshell Ndegeocello albumdebuterede i 1993 med det roste "Plantation Lullabies" - en af de første udgivelser på Madonnas dengang nystartede selskab Maverick - og har op gennem 90'erne og 00'erne markeret sig stærkt med sin originale blanding af soul, r&b, hiphop, punk, reggae, dub, verdensmusik og meget mere, tilsat politiske tekster.

Meshell Ndegeocello er født i Berlin af amerikanske forældre og døbt Meshell Lynn Johnson. Hun voksede op i Washington, D.C., hvor hun gik på den kunst- og musikdyrkende Duke Ellington School of the Arts.

Som ung antog hun det tungebrækkende efternavn, som betyder "fri som en fugl" på Swahili, og som hun har stavet på forskellige måder gennem karrieren. For tiden staver hun det altså Ndegeocello.

Ud over sine egne plader har Meshell Ndegeocello spillet bas for en lang række markante kunstnere, blandt andre Rolling Stones, Madonna, Alanis Morrisette og Chaka Khan. Hun var også den første kvinde på forsiden af Bass Player Magazine.

Meshell Ndegeocello udgav i foråret sit ottende studiealbum, "Devil's Halo", som GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen tildelte fire stjerner og blandt andet følgende ord:

Med bassen som hovedinstrument har udgangspunktet ofte været reggae, dub og verdensmusik. Men som på Devil's Halo har hun altid insisteret på at krølle det hele sammen og køre det gennem pop-, funk- og soulmaskinen. Det gør hun så ganske overbevisende på albummet, der hører til blandt hendes absolut mest tilgængelige.

Forsalget til koncerten i København er begyndt på Billetnet, og salget til Odense-koncerten er startet på Fyensbilletten.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA