x

Oh No Ono nomineret til amerikansk Grammy

Oh No Ono nomineret til amerikansk Grammy

Den ambitiøse danske gruppe Oh No Ono har netop offentliggjort, at de med deres andet album "Eggs" fra 2009 er blevet nomineret til en Grammy i kategorien "Best Recording Package". Hvorvidt gruppen vinder prisen, kan man se til The 53rd Annual Grammy Awards, hvor de prestigefyldte priser bliver uddelt den 13. februar 2011 i Los Angeles.

Som nomineringskategorien "Best Recording Package" antyder, så er det coveret og indpakningen gruppen er blevet nomineret for. Selvom rigtig mange vælger at markedsføre sin musik på digital vis er det forfriskende at se, hvordan ambitioner kan betale sig, og at det visuelle skal gå hånd i hånd med det musikalske udtryk. Det har juryen bag nomineringerne kunnet se i udgivelsen "Eggs", som har kastet mange nationale som internationale positive roser af sig.

Oh No Ono-medlem Aske Zidore udtaler følgende om skabelsesprocessen af albummets indpakning i en pressemeddelelse:

"Vi var på biblioteket en dag og faldt over en engelsk børnebog, hvor siderne var splittet op i to dele, og hvor alt passede sammen lige meget om man bladrede ti sider frem i den øverste halvdel og tre sider frem på den nederste. Det ville vi gerne have i vores cover også! Samtidig ville vi gerne have at vores kollageagtige tilgang til musikken blev afspejlet i det visuelle, og derfor spurgte vi kunstneren Malene Mathiasson, om hun ikke ville lave indmaden til coveret, da vi syntes hun havde et visuelt udtryk der matchede vores."

"Hun brugte måneder på at lave kollagerne - i hånden og uden brug af computer på nogen måde. Og resultatet var mega inspirerende og gav os lige det sidste pust til at lave pladen færdig. Forsiden sad vi sammen i bandet og lavede en aften da vi var i Berlin i starten af 2009. Det var faktisk forsiden der skabte titlen til vores plade, og ikke titlen der skabte forsiden."

Det er den amerikanske version af gruppens album, der har modtaget nomineringen, men forskellen til den danske version er ikke stor, og bandet synes selv, at den oprindelige digipack-version, der udkom i Danmark i april 2009, var endnu flottere end de udenlandske jewelcase-versioner.

Med nomineringen til en amerikansk Grammy står Oh No Ono nu side om side med kommercielle superstjerner som Kanye West, Lady Gaga og Beyoncé – på baggrund af deres hittepåsomhed. Andre nominerede i "Best Recording Package" er The Black Keys, Anaïs Mitchell, Devendra Banhart og Chip Taylor, og du kan se alle nominerede her.

Se eller gense i øvrigt bookletten til Oh No Onos album "Eggs", der måske modtager en Grammy ved "The 53rd Annual Grammy Awards" den 13. februar 2011 i Los Angeles.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA