x

José Gonzalez gæster Koncerthuset med strygeorkester

José Gonzalez gæster Koncerthuset med strygeorkester

Den svenske sanger, sangskriver og akustiske guitarist med de argentinske rødder, José González, er en hyppig gæst i Danmark, og nu vender han tilbage, men denne gang med en anden backing end vanligt. For hvor han er vant til at spille enten solo eller med to musikere på kor og slagtøj bag sig, kommer han nu med det 20 m/k høje strygeorkester The Gothenborg String Theory. Hele konstellationen indtager DR Koncerthuset 26. marts.

José Gonzalez og The Gothenborg String Theory spillede første gang sammen på Culture Festival i begge parters hjemby Göteborg i august, og det blev så stor en succes, at de nu har besluttet sig at drage på en fælles Europaturné.

José Gonzalez debuterede i 2003 med ep'en "Crosses", der hurtigt blev efterfulgt af debutalbummet "Veneer", som blev en pæn succes. Hans popularitet herefter nærmest eksploderede, da hans coverversion af The Knifes "Heartbeats", også fra "Veneer"-albummet, blev brugt i den amerikanske tv-serie The OC og ikke mindst Sonys tv-reklame med 250.000 hoppebolde.

Andet album fra Gonzalez, "In Our Nature", udkom i 2007, og blev ligeledes en pæn succes. Albummet indeholdt blandt andet en personlig fortolkning af Massive Attacks "Teardrop", ligesom Gonzalez' koncerter ofte har budt på coverversioner af eksempelvis så forskellige numre som Joy Divisions "Love Will Tear Us Apart" og Kylie Minogues "Hand On Your Heart".

José Gonzalez har også udgivet et album og to ep'er med den svenske trio Junip. Seneste udgivelse er albummet "Fields" fra tidligere i år.

José Gonzalez spillede også i DR Koncerthuset i februar i år, hvor GAFFAs Peter Juncker uddelte fem stjerner og blandt andet skrev:

"På forhånd havde denne anmelder været en smule skeptisk over for, om Gonzalez ville være i stand at spille den store sal op, bevæbnet udelukkende med sin guitar og stemme, men den tvivl fik han straks manet i jorden. For det kunne han, og det lykkedes ham straks at få skabt en dragende intimitet, der nærmest fik koncertrummet til at minde om en futuristisk kirkekatedral."

Billetsalget begynder mandag 6/12 kl. 10.00 via billetnet.dk eller dr.dk/koncerthuset


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA