x

Islets Of Dust klar med debutsingle

Islets Of Dust klar med debutsingle

Vi har tidligere omtalt gruppen Islets Of Dust centreret omkring pianisten Kasper Staub og den tidligere Under Byen-pianist og -korsanger Katrine Stochholm, der nu er sprungt ud som forsanger.

Islets Of Dust er nu aktuel med deres første single med den passende titel "Prelude", som kan høres på Soundcloud eller på Facebook og købes via iTunes. Og der er mere på vej, fortæller Katrine Stochholm til GAFFA:

- Lige nu er vi ved at søge penge, så vi kan gå i studiet og indspille et album, for vi har sange nok. Vi søger penge hos DMF, Århus Kommune, alle mulige steder. Sangen "Prelude" er i øvrigt også med på en compilation-cd, som Huset i Aalborg udgiver i det nye år.

Du var pianist i Under Byen, men er nu forsanger og har overladt klaveret til Kasper Staub. Hvorfor den udvikling?

- Kasper er med til at skrive musikken, og han er mere virtuous end jeg på et klaver. Og så synes jeg også, det er rart at være frigjort fra et instrument, så jeg kan koncentrere mig om at synge, for det vil jeg gerne. Men vi har også nogle sange, hvor jeg spiller klaver, og hvor vi spiller firhændigt.

Jeres tekster er på engelsk, mens de var på dansk i Under Byen. Hvorfor har du skiftet sprog?

- Det var egentlig lidt tilfældigt, at de blev på engelsk, men de første sange, vi skrev, var på engelsk, og det fungerede godt. Men jeg har også et soloprojekt, hvor jeg skriver på dansk, så jeg vil gerne dele tingene lidt op.

Det er fem år siden, du forlod Under Byen. Hvad har du egentlig gået og lavet i al den tid?

- Jeg måtte holde en pause fra musikken, dels fordi det var hårdt at komme mig over bruddet med Under Byen, dels fordi jeg fik tinnitus. Jeg overvejede faktisk at uddanne mig som gartner, da jeg godt kan lide at gå ude i naturen, og jeg fik også nogle gartner-agtige jobs, men i længden kunne jeg ikke undvære musikken, så efter et par år begyndte jeg at spille igen. Jeg vendte også tilbage til konservatoriet, som jeg havde gået på nogle år forinden, og der mødte jeg en masse spændende mennesker, hvoraf nogle også er dem, jeg spiller sammen med i Islets Of Dust. De gav mig inspirationen tilbage.

Islets Of Dust kan opleves live på L'Estragon i Århus 16. december klokken 22


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA