x

Roskilde Festival får ny scene

Roskilde Festival får ny scene

Når Roskilde Festival går i luften i 2011, vil der være en ny scene at finde på festivalområdet. Scenen hedder Gloria, og det er festivalens nye satsning for de helt små navne, der er helliget den intime musik.

"Musik kan aktivere hele følelsesregistret og understøtte enhver stemning. På Roskilde har vi nu mulighed for at præsentere musik til de rolige stunder, og Gloria vil for mange være et kærkomment lille musikalsk åndehul," siger musikchef Rikke Øxner i en pressemeddelelse om baggrunden for den nye scene, der bliver placeret mellem to haller i afslapningsoasen Nordic. Rikke Øxner tilføjer:

"Gloria bliver ikke nogen festscene. I stedet laver vi et sted til intime oplevelser mellem kunstner og publikum. Genrerne kan strække sig fra sfærisk electronica til hviskende akustisk musik. Sceneplaceringen gør, at publikum får roen omkring sig til at opleve noget intimt," siger hun.

I pressemeddelelsen fremgår det endvidere, at festivalen tidligere har haft svært ved at placere den helt tyste og sarte type musik. De tilgængelige scenerum har enten været for store, eller også kunne musikken "drukne" i den øvrige højlydte festivalatmosfære.

Det vil festivalen nu råde bod på med Gloria, der vil få en kapacitet på omkring 1000 mennesker, og den vil således være den mindste scene på Roskilde Festival 2011. Desuden skriver festivalarrangørerne, at tilføjelsen af scenen betyder, at programmet vil blive udvidet med yderligere 20 - 25 kunstnere.

Se hvem det bliver, når Roskilde Festival 2011 går i luften fra den 30. juni - 3. juli 2011 med warm-up fra den 26. - 29. juni.

Find billetten via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA