x

Pete Doherty og venner indspiller stilhed

Pete Doherty og venner indspiller stilhed

Som vi skrev i starten af oktober, så blev der sidste år igangsat en kampagne, der skulle forhindre, at det skulle blive en X Factor-vinder, der lå på førstepladsen af den engelske singlehitliste til jul. Resultatet blev som bekendt, at Rage Against The Machines nummer "Killing In The Name" indtog førstepladsen på hitlisten - sytten år efter udgivelsen.

Der har vrimlet med lignende kampagner i år, men nu virker det til, at John Cage er favoritten til at gøre rockgruppen kunsten efter. Den voksende gruppe på Facebook, Cage Against The Machine - der hastigt nærmer sig 70.000 medlemmer - er nemlig centeret omkring en genindspilningen af Cage-klassikeren "4'33" fra 1952, der reelt består af fire og et halvt minuts stilhed.

Genindspilningen består af en række prominente navne, og i et videoklip kan man se folk som Pete Doherty, Billy Bragg, The Kooks, Imogen Heap, Orbital med flere - der nu er kendt som Cage Against The Machine, som en reference til toppen sidste års julehitliste - stå i stilhed, mens det bliver optaget i 4 minutter og 33 sekunder.

Initiativtagerne skriver, at overskuddet fra salget af singlen vil gå til velgørenhed. Se gruppen her, deres hjemmeside her og check videoklippet herunder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA