x

New Order udsender nyt album i august

New Order udsender nyt album i august

Under en samtale med et af denne verdens absolut fedeste musiksites, NME.com, fortalte New Orders bassist Peter Hook forleden, at bandets imødesete nye album næsten er færdigt, samt at udgivelsen er berammet til engang i august måned. Hook bekræftede også, at bandet følger op på udgivelsen, med en serie koncerter i september måned.

Allerede i juli får vi dog en smagsprøve på hvor New Order befinder sig i dag – nemlig når singlen Crystal udsendes. Selve albummet har endnu ikke fået en titel, men der er bidrag fra så interessante musikere og bands, som blandt andre Smashing Pumpkins-frontmanden Billy Corgan, The Chemical Brothers, og de to Primal Scream’ ere Bobby Gillespie og Andrew Innes. Det er bandets første udgivelse siden 1993’s Republic.

New Order rejste sig – som en anden Fugl Phønix – fra asken af det legendariske post-punkband Joy Division (hvis ekstremt karismatiske forsanger, Ian Curtis, hang sig selv, i 1980). New Order blev herefter nærmest synonymt med synthesizeren, og fusionerede et bredt musikalsk fælleskøkken af synthpop, discorytmer og new wave-æstetik – stærkt inspireret af især Kratwerk. New Order’s gigantiske hit Blue Monday, fra 1983, endte med at blive et af verdens mest solgte maxisingle-hits nogensinde – og rykker stadigvæk godt til enhver fest.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA