x

Frank Zappas 70-års dag markeres på Hovedbiblioteket

Frank Zappas 70-års dag markeres på Hovedbiblioteket

Hvis den progressive multikunstner Frank Zappa havde været i live i dag, ville han have fyldt 70 år tirsdag den 21. december i år. Det markerer man på Københavns Hovedbibliotek med en række forskellige begivenheder på dagen.

Arrangørerne bag begivenheden fortæller, at Cal Schenkel, der er manden bag de mest utrolige af Frank Zappas pladecovers, laver noget særligt til dagen, ligesom det vil være muligt at købe hans værker på aftenen - særdeles billigt. Derudover kommer der en Frank Zappa-superfan forbi, Ole Lysgård, der vil fortælle en række anekdoter fra et langt liv med Frank Zappa.

Komponisten Jesper Hendze give en koncert med Trio (In Memoriam Frank Zappa), der består af Glinka Trio. Det vil dog ikke være det eneste musikalske indslag, for trommevirtuosen Kalle Mathiesen, der er kendt fra Kalles World Tour, vil spille et særligt sæt med indbyggede Zappa-referencer.

Slutteligt vil der være en quiz på scenen med Torben Petersen, hvor der vil være mulighed for at vinde præmier fra tyske Zappanale, mens vj'en Benno Bodnia giver et indslag med pladespiller og storskærm.

Den 52-årige Frank Zappa døde lørdag den 4. december, 1993 i Los Angeles af prostatakræft, og han nåede at udgive over 60 album siden sin debut, "Freak Out!", fra 1966. Zappa har siden hen influeret et utal af musikere på tværs af mange genrer - heriblandt Alice Cooper, Primus, Black Sabbath, Paul McCartney og mange flere.

Frank Zappas 70-års dag bliver som sagt markeret på Københavns Hovedbibliotek tirsdag den 21. december kl. 18:00, og entréen er gratis. Tilmeld dig via arrangementets Facebook-event eller læs mere på Københavns Hovedbiblioteks hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA