x

Jim Morrison benådes

Jim Morrison benådes

The Doors gav 1. marts 1969 deres måske mest kontroversielle koncert på spillestedet Dinner Key Auditorium i Miami, Florida, hvor frontmand Jim Morrison undervejs blev arresteret og anklaget for at have blottet sig på scenen. I dag, torsdag 9. december, får sangeren nu ret i en appelsag og får dermed en posthum benådning.

Der var omkring 12.000 mennesker til stede på spillestedet, der kunne opleve en døddrukken Morrison gentagne gange afbryde sange for at svine politi og autoriteter til, inden han begynde at tage noget af sit tøj af. Men herefter er der en del tvivl om, hvorvidt Morrison faktisk hev den frem eller blot stak en finger gennem bukserne og vinkede lidt.

Bandets medlemmer hævder, at Morrison aldrig blottede sig, og det samme gør en del medlemmer af publikum, hvilket kom frem i en appelsag, der blev kørt efter at sangeren var blevet arresteret. Sagen kørte fortsat, da Morrison døde i Paris i 1971, og han kom derfor aldrig til at afsone de seks måneders fængsel og den bøde, han blev idømt.

Men nu har Floridas guvornør Charlie Crist samlet opbakning til at smide sagen ud blandt en række politikere, der går på pension til januar, og dermed får Morrison altså en benådning 39 år efter sin død. Dette mener Doors-medlemmerne Ray Manzarak og Robbie Krieger dog ikke vil ændre sangerens rebelske image.

"Jims eftermæle er om dionysisk vanvid, vildskab og som en kaotisk amerikansk digter. Jeg tror ikke at Miami-episoden har ændret hans image en tøddel", siger Manzarek til Billboard, og Krieger fortsætter: "Ingen ville kunne lide at have den anklage hængende over hovedet, selv efter deres død. Jeg er sikker på, at hans familie ville være glad for at se den forsvinde, specielt da episoden aldrig fandt sted".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA