x

The Smiths diskuteres i Underhuset

The Smiths diskuteres i Underhuset

Den engelske premierminister David Cameron har flere gange udtalt, at han er stor fan af The Smiths, og den udtalelse har nu fået to af bandets medlemmer til at protestere voldsomt. Samtidig er sagen nu også blevet taget op på ganske underholdende vis til en særdeles livlig debat i Underhuset.

44-årige Cameron har aldrig lagt skjul på sin kærlighed til engelske navne som The Jam, Radiohead og Blur, men hans kærlighed til The Smiths, der ofte nævnes i interviews med premiereministeren, har nu fået først Johnny Marr og derefter Morrissey til at reagere. Tidligere på måneden skrev Johnny Marr på twitter: "David Cameron, hold op med at sige at du kan lide The Smiths, nej du kan ej. Jeg forbyder dig at kunne lide det".

I de efterfølgende indlæg kan man se, at "forbuddet" skal tages med et gran salt, og at Marr ikke har problemer med at se det sjove i den efterfølgende polemik. Men hans gamle kollega Morrissey er desværre ikke velsignet med evnen til at tage helt så let på den slags, så han har ikke holdt sig til et kort twitter-indlæg. I stedet har han forfattet et længere indlæg, hvor han går, undskyld udtrykket, i flæsket på den konservative politiker.

Moz lægger ud med at sige, at han støtter Marrs kritik og går derefter i detaljer for at forklare, hvorfor de to ikke bør være stolte over, at politikeren elsker deres musik:

"Det er sandt, at musik er et universalt sprog - det eneste universelle sprog, og det tilhører os alle, på den ene eller anden måde. Men jeg må med passende gru meddele, at David Cameron jager og skyder kronhjorte - åbenbart for sin fornøjelses skyld. Det var ikke for den slags mennesker, at hverken "Meat Is Murder" eller "Queen Is Dead" blev indspillet. De var faktisk indspillet som en reaktion mod den form for vold".

I indlægget fortsætter Morrissey med at kritisere Camerons holdning til jagt og får også lige undskyldt for at have været fan af Roxy Music i mange år, da det viser sig, at også Bryan Ferry kan lide at gå på jagt. Også David Beckham og Jamie Oliver får nogle hårde ord med på vejen, mens der er respekt til Paul og Stella McCartney.

Udtalelserne har fået en del opmærksomhed i England, og nu skal Cameron så også forholde sig til kritikken i Underhuset. Her nævnte Kerry McCarthy fra Labour Marr og Morrisseys udtalelser i forbindelse med en debat om en forhøjelse af optagelsesgebyrer for studerende. Hun kalder The Smiths "det arketypiske studenterband" og vil høre, om det efter gennemførelsen af forhøjelsen vil være "Miserable Lie", "I Don't Owe You Anything" eller "Heaven Knows I'm Miserable Now" de engelske studerende vil synge om Cameron.

Kommentaren vækker jubel i huset, og Cameron er efterfølgende hurtig til at sige, at han i hvert fald ikke vil forvente "This Charming Man".

Se en optagelse af debatten her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA