x

Northside Festival rykker tættere på byen

Northside Festival rykker tættere på byen

Folkene bag Northside Festival kunne i sidste uge offentliggøre de to første navne til næste års program, hvilket betyder at De Eneste To samt Thomas Dybdahl nu står på næste års plakat. I denne uge kan festivalen så meddele, at de ikke som tidligere annonceret vil slå teltpælene op på Vesteregn, men at det i stedet vil være et område i Ådalen, der skal åbnes op i forbindelse med den kommende festival.

Ådalen ligger cirka 3 kilometer fra Århus Centrum ved Søren Frichs Vej, bag den gamle fragtmandscentral, og da det ligger et godt stykke fra privat beboelse får man her mulighed for både at holde åbent længere end oprindeligt planlagt samt at spille noget højere, end man kan på Vesteregn, der ligger ved siden af Skejby Sygehus.

Northside Festival slog første gang porten op 19. juni 2010 på Tangkrogen i Aarhus, og omkring 5000 mennesker kunne her opleve Nephew, Mew, Veto, Selvmord og Turboweekend til endagsarrangementet. Men i dagene 11. og 12. juni 2011 slår den århusianske festival porten op for en ny version af byfestivalen, der i 2011 vil præsentere et program med flere internationale navne.

I en pressemeddelelse forlyder det, at man musikalsk ønsker at "præsentere et progressivt line-up af nyere danske og udenlandske artister". De to første navne er som nævnt på plads, og det forventes at der snart er flere på vej. Northside Festival er i familie med to af Tysklands største festivaler, Hurricane og Southside, og disse festivalerne ligger bevidst tidsmæssigt tæt, så man kan være fælles om at hente navne til de respektive festivaler.

Fra festivalens side forlyder det desuden, at man på sigt har til mål at blive en af Danmarks mest innovative, bæredygtige og brugerinvolverende festivals. Der bliver i samarbejde med festivalens partnere fokuseret specielt på bæredygtighed inden for energiforbrug, salg af drikke- og madvarer og merchandise. Et fokus, der inden for en årrække skal være med til at gøre Northside Festival CO2-fri.

Billetsalget til næste års festival starter mandag 13. december kl. 10.00 via www.billetlugen.dk og www.northside.dk. Indtil 31. december 2010 sælges der et begrænset antal 2-dages julebilletter til 495 kroner, og fra 1. januar 2011 sælges 2-dages billetter til 695 kroner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA