x

GAFFA laver guide til julens opsamlingsplader

GAFFA laver guide til julens opsamlingsplader

For ottende år har GAFFA.dk forsøgt at give et overblik over i hvert fald en del af den sværm af opsamlingsalbum, der hver år med usvigelig sikkerhed udgives op til den søde juletid. Vi kigger både på musikken og sammensætningen af opsamlingen: Er der kælet for detaljerne, eller er det bare en samling sange klasket hurtigt sammen til julesalget, så pladeselskaberne kan få årsregnskabet til at balancere?

Det er dog værd at hæfte sig ved en positiv tendens af den megen piratkopiering og det deraf følgende faldende pladesalg: Pladeselskaberne forsøger generelt at give køberne valuta for pengene. Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, at man kan købe en dobbelt-cd til én cd's pris, og ofte får man en dvd oven i hatten uden nævneværdig ekstrabetaling. Men på den anden side: Det er jo gammel vin på nye flasker, og den slags kan i sagens natur ikke være så dyr at producere som spritnye dråber.

Læs GAFFAs guide til sæsonens mest markante best of-udgivelser - fra Bon Jovi over Jay-Z og Mew til Robbie Williams - i GAFFAs artikelsektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA