x

Stor succes for danske bands på Popkomm

Stor succes for danske bands på Popkomm

I disse dage finder den store musikmesse Popkomm sted i Berlin. 400 bands fra hele Europa viser 15.000 branchefolk – pladeselskaber, managers, bookere, presse etc. – og et tilsvarende antal almindelige dødelige, hvad de kan, på 35 spillesteder fordelt ud over hele Berlin. GAFFA.dk er naturligvis med til Europas næststørste musikmesse, der kun er overgået af MIDEM i Cannes.

Koncerterne er for en stor dels vedkommende samlet efter land og/eller tema, og i aftes var turen så kommet til "den store danske aften" på spillestedet Silver Wings. En klub beliggende i det gamle Vest-Berlin ved Tempelhof-lufthavnen, hvor den amerikanske Marshall-hjælp blev fløjet ind efter Anden Verdenskrig, og spillestedet var faktisk den tidligere natklub for amerikanske flyveofficerer. To lavloftede, intime lokaler med plads til i alt 700 personer og slet skjulte arkitektoniske spor fra årtiet før, de allierede indtog Berlin.

Den danske delegation bestod af PowerSolo (billedet), Saybia, Under Byen, Blue Foundation, Tiger Tunes og Figurines, der hver fik ca. 35 minutter til at vise, hvad de kunne. Og det gjorde de fint, må man sige. De to sale var begge fyldt op, og der var tydeligvis masser af både danske og internationale branchefolk og en del lokale nysgerrige, der havde fundet vej til Silver Wings, selvom det unægtelig ligger et pænt stykke fra centrum og en stor del af de andre spillesteder.

Den danske aften havde også været promoveret lokalt, og her var det Tiger Tunes, der stod øverst på plakaten. De dansable og feststemte elektrorockpoppere har efterhånden fået sig et pænt navn i Tyskland, bl.a. takket være hyppig turnévirksomhed, og derfor var deres navn skrevet med større typer end f.eks. Saybia, som jo ellers er noget større end tigerdyrene herhjemme. Om end Saybia også er stærkt på vej i bl.a. Holland og Schweiz, hvor deres nye album "These Are The Days" for nylig gik direkte ind på top 10. Men alle grupperne er ved at få fat i både Tyskland og andre europæiske lande. Tidligere på dagen havde PowerSolo således skrevet distributionsaftale med det franske selskab Cornflake Zoo og får dermed udgivet deres seneste album "It's Raceday ... And Your Pussy Is Gut!!!" i Frankrig, Spanien, Holland og Schweiz, formodentlig til januar.

Popkomms hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA