x

Vote For Change-turnéen skudt i gang

Vote For Change-turnéen skudt i gang

Fredag aften fandt de første koncerter på den stort anlagte amerikanske Vote For Change Tour sted i staten Pennsylvania. Den største koncert blev afholdt i Philadelphia med Bruce Springsteen (billedet) And The E Street Band og R.E.M. som hovednavne og desuden Bright Eyes og John Fogerty, og samtidig var der koncerter i bl.a. Reading (med Pearl Jam og Death Cab For Cutie) og Pittsburgh (med Dixie Chicks og James Taylor).

Vote For Change-turnéen har til formål at få amerikanerne til at begive sig hen til stemmeboksene ved præsidentvalget 2. november og stemme George W. Bush ud af Det Hvide Hus – dvs. reelt stemme på den demokratiske kandidat John Kerry.

"Jeg håber, alle så debatten i tv i aftes" (mellem Kerry og Bush, 30. september, red.), sagde Bruce Springsteen ifølge cnn.com. og tilføjede, at Kerry klarede sig meget godt. Springsteen spillede bl.a. den amerikanske nationalhymne "Star-Spangled Banner" og "Born In The USA", der ironisk nok blev brugt af republikaneren Ronald Reagan i dennes valgkampagne tilbage i 1984, selvom teksten – hvis man lytter til andet end omkvædet – tydeligvis sympatiserer med "den lille mand" og kritiserer den amerikanske imperialisme traditionelt knyttet til højrefløjen.

Også R.E.M.-sanger Michael Stipe roste Kerrys indsats i debatten, og gruppen spillede bl.a. antikrigssangen "Final Straw", som de lagde ud på deres hjemmeside sidste forår i forbindelse med Irak-krigen og nu har inkluderet på deres nye album "Around The Sun", der er på gaden i dag, 4. oktober.

Læs mere på Vote For Changes hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA