x

Nordic Music Prize offentliggør kandidaterne

Nordic Music Prize offentliggør kandidaterne

I oktober offentliggjorde den norske festival by:Larm, at de vil starte uddelingen af en ny pris ved navn Nordic Music Prize, der har som ambition at være en nordisk pendant til den prestigefyldte britiske Mercury Prize.

Formålet er blandt andet at sætte fokus tilbage på albummet som et kunstnerisk værk og at øge fokus på den nordiske musikbranche.

Prisen, med hvilken der følger 20.000 euro, bliver uddelt af en jury, nationale repræsentanter og en gruppe udvalgte branchefolk, der stemmer på årets albums. Selvom beløbet er en anseelig sum for de fleste artister i en trængt branche, så er det imidlertid lommepenge i forhold til StatoilHydro-stipendiet på 800.000 norske oliekroner, der ligesom Nordic Music Prize vil blive uddelt på festivalen. StatoilHydro-stipendiet uddeles til én norsk artist, men har været omdiskuteret, fordi flere norske bands (blandt andet Whitest Boy Alive) har trukket sig fra det af etiske grunde.

I den første runde er der udvalgt 50 bands, heraf 10 fra hvert land. Det er de såkaldte kandidater. Heraf udvælges 12 bands, som bliver nomineret til den endelige pris.

De ti danske kandidater er i kamp med et stærkt felt med andre skandinaviske navne som Robyn, The Radio Dept., Shining, Casiokids, Motorpsycho og Seabear.

De danske udgivelser er:

Under Byen: Alt er tabt
Agnes Obel: Philharmonics
Murder: Gospel of Man
Chimes and Bells: Chimes and Bells
Trentemøller: Into The Great Wide Yonder (billedet)
Frisk Frugt: Dansktoppen møder Burkina Faso i det himmelblå rum hvor solen bor, suite
Efterklang: Magic Chairs
Sleep Party People: Sleep Party People
Fallulah: The Black Cat Neighborhood
Bjørn Svin: Browen

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA