x

Sandra Day er død - albumdebuterer til januar

Sandra Day er død - albumdebuterer til januar

Som vi tidligere har omtalt, udgiver det transseksuelle københavnske ikon Sandra Day sit debutalbum "Sing - Don't Cry" 12. januar 2011. Albummet er indspillet i tæt samarbejde med guitaristen, produceren og sangskriveren Johnny Stage, kendt for samarbejder med navne som Martin Hall, Sort Sol, hedengangne Glamorama og mange flere. Johnny Stage har også skrevet samtlige sange på albummet specielt til Sandra Day, og blandt de medvirkende finder vi Martin Hall.

Desværre kommer Sandra Day ikke selv til at opleve udgivelsen af albummet. I mandags blev hun ramt af en kraftig hjerneblødning, og onsdag døde hun, 71 år gammel.

Albummet bliver dog udgivet som planlagt på dagen, hvor Sandra Day ville være fyldt 72 år, altså 12. januar, på Johnny Stages pladeselskab Rip It Up Records.

Da Sandra Day ikke ønskede at blive begravet, vil der på dagen i stedet blive afholdt en mindeceremoni i "Kongehuset" på Gammel Kongevej 39, hvor Sandra Day holdt meget af at komme.

Sandra Day hed oprindeligt Alexander, men skiftede i 1969 det mandlige navn ud med Sandra, fik indopereret kunstig barm, og har siden levet et liv som transseksuel. Hun har været frontløber for mange i det homoseksuelle miljø, og har med tiden også optrådt i det københavnske natteliv i mange sammenhænge. Både som stripper og piskedronning og som sanger og skuespiller blandt andet sammen med kendte skuespillere som Ove Sprogøe og Bodil Kjer.

Stilen på albummet "Sing - Don't Cry" beskrives af Johnny Stage som en blanding af Grace Jones, David Lynch og Scott Walker. Sandra Day og Johnny Stage har tidligere optrådt sammen ved specielle lejligheder, og de planlagde flere fælles optrædener, men det bliver der i sagens natur ikke mere af.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA