x

Captain Beefheart er død

Captain Beefheart er død

Den amerikanske multimusiker og billedkunstner Don Van Vliet, også kendt som Captain Beefheart, er død, 69 år gammel, efter en længerevarende kamp mod sklerose.

Captain Beefheart huskes nok bedst for sine år som sanger og multiinstrumentalist i spidsen for Captain Beefheart & His Magic Band, som i perioden 1967-1982 udgav 12 album med en meget original blanding af alskens tænkelige og utænkelige genrer: Rock, blues, psykedelika, jazz, avantgarde og moderne kompositionsmusik med mere tilsat humoristiske og fantasisfulde tekster og en vidtrækkende vokal - et udtryk ikke helt ulig Frank Zappa, som Captain Beefheart også var ven af og ved flere lejligheder arbejdede sammen med.

Captain Beefheart kendes især for 1969-dobbeltalbummet "Trout Mask Replica", som Rolling Stone i 2003 placerede som nummer 58 på sin liste over alle tiders bedste album. Albummet var produceret af Frank Zappa og udsendt på dennes pladeselskab Straight Records.

I midten af 1980'erne trak Captain Beefheart, blandt andet grundet utilfredshed med musikbranchen, sig tilbage fra musikken for at hellige sig en karriere som billedkunster under navnet Don Van Vliet (hans fødenavn var egentlig Don Glen Vliet). Også i tiden med The Magic Band dyrkede han billedkunst.

I begyndelsen af 1990'erne blev Captain Beefheart ramt af sklerose og trak sig tilbage fra offentligheden. Fredag døde han på et hospital i Californien, 69 år gammel.

Se Captain Beefheart live i 1969 nedenfor:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA