x

Biografpremiere på Efterklang-filmen hjemme hos dig selv

Biografpremiere på Efterklang-filmen hjemme hos dig selv

Filminstruktøren Vincent Moon og Efterklang har skabt musikfilmen med titlen An Island, som får premiere den 1. februar til det lettere tvetydige koncept Private Public Screenings. Det betyder, at alle, der har lyst, kan melde sig som arrangør af deres egen offentlige screening af filmen hjemme i stuen.

- Vi har selv udviklet idéen, men der eksisterer sikkert lignende metoder andre steder. Det matcher utroligt fint, hvad vi gerne vil have til at ske med filmen. Vi kunne have valgt at lægge den gratis online eller at vise den i biograferne, men det her resulterer i, at en masse mennesker kommer til at møde hinanden og hjælper med at distribuere den, fortæller Rasmus Stolberg fra Efterklang.

Der er tre regler for at få lov til at vise premieren derhjemme: Det skal være gratis (1), der skal være plads til mindst fem personer (2), og det skal være offentligt (3), således at alle kan melde sig til visningen via filmens website.

An Island er lavet med den franske filminstruktør Vincent Moon, som tidligere har arbejdet med netop Efterklang, The National, Arcade Fire og Mogwai. Indtil videre har bandet ikke løftet sløret for særligt meget af den 50 minutter lange film, der er et genremøde mellem en musikfilm og en abstrakt dokumentar. Det er tænkt som et visuelt album med samme længde som et studiealbum, og den er optaget på en dansk ø, hvor Efterklang blandt andet samarbejder med 200 lokale indbyggere.

Filmen bliver sat til rådighed digitalt for de private arrangører i tidsperioden 1. februar til 31. marts, men derudover er An Island koncertopvarmning til Efterklangs europæiske turné i starten af dette år. En turné der kulminerer med afslutningskoncerten i Amager Bio den 18. marts.

- Vi er først lige begyndt at sætte os ind i filmbranchen og har ikke forstand på at udgive film. Men det bliver spændende at se, hvordan det forløber, og så er det en superbillig måde at distribuere den på. Vi har allerede fået rigtigt mange henvendelser og håber, at mange små visninger spreder filmen til et stort publikum, siger Rasmus Stolberg.

Det er måske netop som udefrakommende i filmdistributionen, at man forstår at inddrage ukonventionelle metoder. Med An Island giver Efterklang deres bud på en kobling mellem musik og levende billeder samt en digital distributionsstrategi, hvor brugerne er drivkraften for udbredelsen.

Det er gratis at arrangere visninger An Island, som udgives via en Creative Commons-licens og finansieres via donationer. Find trailers fra filmen, tilmeld dig og se koordineret program for de private offentlige visninger på anisland.cc.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA