x

Yusuf til Herning

Yusuf til Herning

I slutningen af 70'erne lagde Cat Stevens guitaren på hylden, og i samme periode valgte han at skifte navn til Yusuf Islam. Men efter 28 år hvor han stort set ikke optrådte, og i stedet blandt andet fokuserede på at udsende religiøse plader, udsendte han i 2006 albummet "An Other Cup", der markerede hans comeback til popmusikken. Den karriere kører fortsat under navnet Yusuf, og derfor kan han opleves til sin eneste skandinaviske koncert 7. maj 2011 i Herning.

Cat Stevens debuterede i 1967 med albummet "Matthew & Son", men det store gennembrud kom i 1970 efter et stilskifte fra pop til mere folk-orienteret musik. Det var singlen "Wild World", der for alvor satte Stevens på landkortet, og i de følgende år havde sangskriveren hits med sange som "Peace Train", "Morning Has Broken" og "Oh Very Young".

Succesen fortsatte frem mod 1978, hvor Cat Stevens udsendte sit sidste album, skiftede navn til Yusuf Islam og i stedet begyndte at fokusere på arbejdet med en række muslimske skoler i England.

Men i 2006 vendte han under navnet Yusuf tilbage til den vestlige popmusik med "An Other Cup", der sidste år blev fulgt af "Roadsinger". Den udgivelse følges nu op med en turné, der til næste år bringer ham forbi Danmark.

Yusuf Islam giver sin eneste skandinaviske koncert 7. maj 2011 i Jyske Bank Boxen, og billetsalget til koncerten starter 21. december via Billetlugen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA