x

Thulebasen klar med album

Thulebasen klar med album

Da GAFFA Prisen blev uddelt i sidste uge, blev den sidste pris overrakt af GAFFAs direktør Robert Borges. Det var prisen Årets Skulderklap, der gik til pladeselskabet Tambourhinoceros for deres arbejde med navne som 4 Guys From The Future, Kirsten & Marie og Treefight For Sunlight. Der var desuden blevet varslet et nyt album fra Thulebasen, der nu har fået en udgivelsesdato.

Gruppen er aktuelle med singlen "Raga Gemini", der naturligvis også er at finde på albummet "Gate 5". Udgivelsen skulle ifølge en pressemeddelelse tale rockens sprog, men gøre det med en "legende let og eksperimentel tilgang". Trioen kalder pladen en ni sange lang collage, der er resultatet af live- og studieoptagelser blandet med reallydsoptagelser fra bandets ture rundt i Europa over de sidste to år. Derfor kan man blandt andet høre, hvordan en taxatur i Göteborg bliver blandet med en tyrkisk piges sprogkursus på en grillbar i Helsinki.

I pressemeddelsen siger Thulebasen om deres musik:

"Vores musik er simpel – første gang vi stod på en scene sammen var også første gang, vi nogensinde spillede sammen. Musikken startede som ren improvisation, men er efterhånden blevet til regulære rocksange. 'Gate 5' er skrevet og spillet frem på scenen og er resultatet af lidt over 100 koncerter på to år, fem dage i studiet, tre ugers miksning og ganske lang tid i prøvelejr — det er vel vores bud på fremtidsrock".

Thulebasen udsender 7. februar med "Gate 5".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA