x

Roskilde vil droppe ølforbud

Roskilde vil droppe ølforbud

Få uger inden de første gæster begyndte at slæbe deres telte mod Roskilde, kom arrangørerne bag landets største festival med en overraskende melding. I 2010 ville der ikke være mulighed for at medbringe egne drikkevarer fra campingområdet ind på festivalpladsen. Ølforbuddet fik folk til at reagere voldsomt, og debatten har nu fået festivalarrangørerne til at revurdere forbuddet.

Det er ibyen.dk, der har talt med festivalens talskvinde, Christina Bilde, som oplyser, at man til næste år vil gøre tingene anderledes:

"Publikum havde sidste år rigtig mange holdninger til forbuddet, og det har vi lyttet til. Vi går og pønser på at gå tilbage til den ordning, vi havde før".

Der er dog endnu ikke taget en endelig beslutning for, hvordan ølsituationen skal afvikles i 2011. Derfor vil Bilde gerne involvere festivalgæsterne i beslutningsprocessen.

"Vi har selvfølgelig nogle tanker om, hvordan vi kan gøre det anderledes, men vi vil gerne invitere publikum med i den dialog og høre deres argumenter og forslag til, hvordan det skal være fra næste år".

Hun opfordrer interesserede festivalgæster til at holde godt øje med Roskilde Festivals hjemmeside og Facebook-side, hvor arrangørerne efter nytår vil sætte gang i debatten omkring festivalens politik for drikkevarer i 2011.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA