x

Pusher II-soundtrack på vej fra undergrunden

Pusher II-soundtrack på vej fra undergrunden

"Pusher II", opfølgeren til midt-halvfemsernes store kultfilm-succes, er så småt på trapperne. Premieren falder første juledag, og den forvarsles med udgivelsen af et soundtrack i starten af december. Bidragyderne har navne som Lovelight, A Rex, Monstah, DJ Nic, Loopy, Hyperlove samt Keli Hlodversson, og hvis de ikke lige ringer en klokke, har det en naturlig forklaring.

Soundtrackets numre er nemlig fundet via en talentkonkurrence, hvor landet musikere havde mulighed for at lægge numre op på et særligt website. "Pusher II Soundtrack Hunt" blev afviklet i samarbejde med GAFFA og MyMusic.dk, og instruktør Nicolas Winding Refns ambition var at finde noget "ægte undergrundsmusik". I dag er han rigtig godt tilfreds med udfaldet:

– Det kom virkelig bag på mig, hvor højt niveauet var. Selvfølgelig var der en del, der kunne frasorteres uden videre – for hvert godt nummer var der måske ti dårlige. Men med 622 indsendte musiknumre gav det stadig en masse godt at vælge imellem, og jeg er ærlig talt chokeret over, at mange af de her folk ikke forlængst har fået en pladekontrakt.

På forhånd var idéen at bruge de indsendte numre som "source"-musik, altså musik, der i filmens univers kommer fra stereo-anlæg, bilradioer og så videre. Men bidragenes høje kvalitet betød, at flere også fandt vej til "scoret" – den egentlige film-musik – som Peter Peter ellers står for.

– Genremæssigt spænder de udvalgte numre vidt, fra blød pop over rock til techno. Efter lang tids kamp er jeg nået dertil i min karriere, hvor det er min måde eller ingen måde, så jeg har valgt numrene efter min egen smag. Og selvfølgelig efter, hvad der passede ind i filmen, fortæller Refn til GAFFA.dk.

Den flittige instruktør har mere end almindeligt travlt for øjeblikket, for mens "Pusher II"-lanceringen sættes på skinner, er indspilningerne til "Pusher III" allerede gået i gang. Hvordan treerens soundtrack skal stykkes sammen er ikke endeligt afgjort. Men Refn leger flittigt med tanken om at gentage succesen fra toeren – og iværksætte en "Pusher III Soundtrack Hunt".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA