x

Aura modtager Rødovre Musikpris

Aura modtager Rødovre Musikpris

Rødovre Musikpris uddeles en gang om året som et samarbejde mellem Rødovre Kommune og indkøbscenteret Rødovre Centrum. Prisen overrækkes sammen med 75.000 danske kroner som et rygklap, der kan tjene som belønning og opmuntring til en videre udvikling inden for dansk musikliv.

Blandt kunstnerne som tidligere har modtaget prisen finder man bl.a. Kira And The Kindred Spirits og Teitur. Prisen uddeles hvert år til en ung kunstner som udvælges af et dommerpanel besående af: borgmester Erik Nielsen, centerdirektør Alex Larsen fra Rødovre Centrum, prorektor Tim Frederiksen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium samt koncert- og clinickoordinator Tormod Vinsand fra Det Rytmiske Musikkonservatorium.

Om årets vinder udtaler Rødovres borgmester Erik Nielsen:

"Aura er et levende eksempel på, at forskellighed og åbenhed over for andre kulturer sætter kolorit på tilværelsen. Det er fantastisk at opleve et dedikeret, ungt menneske, der brænder så meget for musikken. Hun har et kæmpestort talent og har kurs mod stjernerne. Vi vil gerne hjælpe hende på vej"

Aura har gjort sig bemærket på den danske musikscene siden hun i en alder af 22 år udgav debutalbummet "Columbine" der her på GAFFA fik hele 6 stjerner og følgende ord med på vejen:

"Columbine er i den grad en velvalgt titel til et album så helstøbt og langtidsholdbart som dette. Aura danser af sted med sin stemme, sit personlige, men aldrig private tekstunivers og sin helt åbenlyse stil. International klasse fra en 22-årig dansker. What a treat!"

Om sit eget forhold til musikken fortæller den 25 årige Aura Dione:

"Guitaren har fulgt mig, siden jeg var 10 år. Vi har kæmpet mange kampe, og jeg har vundet mange slag. Sådan føles det. Modstridende følelser. Ligesom i et forhold"

Nu har hun så vundet endnu et slag - nemlig Rødovre Musikpris og de 75.000 danske kroner som følger med. Prisen overrækkes ved årets nytårskoncert i Viften i Rødovre d. 9. januar 2011 kl. 15:00. Her vil det også være muligt at opleve sangerinden opføre et par af hendes numre live. Billetter til arrangementet koster 125 kr. og kan købes her.

GAFFA ønsker Aura et stort tillykke med anerkendelsen og den økonomiske håndsrækning.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA