x

Lyt til Gorillaz' nye album

Lyt til Gorillaz' nye album

Damon Albarns Gorillaz-projekt har med tre albums - og senest det gæstfrie 2010-album "Plastic Beach" og den monstrøse tour i kølvandet på samme - efterhånden vokset til enorm popularitet.

Derfor valgte Gorillaz i juledagene at udgive deres utraditionelle bonusalbum "The Fall" i forbindelse med en julekalender på deres website. I løbet af december gik der flere og flere rygter om albummet, men nu foreligger der således fakta og mulighed for at lytte gratis til albummet på Gorillaz.com.

Albummet bliver så vidt vides ikke udgivet på fysiske formater, men kan downloades gratis, hvis du er medlem af fanklubben Sub Division (hvilket koster 30 pund), eller streames gratis mod udlevering af navn og mailadresse.

I samme forbindelse fortæller Albarn, at store dele af albummet er lavet på programmer på Apples iPad. Albummet er optaget i løbet af 32 dage på Gorillaz' tour i 2010, som også bød på koncert på Orange Scene på Roskilde Festival (billedet). "The Fall" er dog indspillet i en tidsperiode, mens Gorillaz befandt sig i Nordamerika fra den 3. oktober til den 3. november.

På nummeret "Bobby In Phoenix" medvirker soulsangeren Bobby Womack, som også medvirkede på singlen "Stylo" fra "Plastic Beach". Ellers er der generelt tale om et noget mere legesygt, mere elektronisk og mindre pompøst udspil.

Trackliste:
1. Phoner to Arizona
2. Revolving Doors
3. HillBilly Man
4. Detroit
5. Shy-town
6. Little Pink Plastic Bags
7. The Joplin Spider
8. The Parish of Space Dust
9. The Snake in Dallas
10. Amarillo
11. The Speak It Mountains
12. Aspen Forest
13. Bobby in Phoenix
14. California and The Slipping of the Sun
15. Seattle Yodel


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA