x

Én million så Tommy Seebach

Én million så Tommy Seebach

Dokumentaren "Tommy" blev sendt i en forkortet udgave til primetime på Danmarks Radio i aftes, men over én million danskere så med, viser seertallene i dag.

- Filmprojektet er i princippet startet op, som den slags plejer. Instruktøren Sami Saif og forfatteren Lars Kjeldgaard skrev et spillefilmsmanus. Altså i en længde, der svarer til en almindelig spillefilm. Derefter præsenterede vi det for DR og Det Danske Filminstitut. DR var på fra starten. De troede på filmen som et primetime-projekt, siger Peter Bech fra R-Film, produceren bag "Tommy", til B.T.

Derfor er filmen skåret ned med omkring 20 minutter, hvorfor de musikhistoriske detaljer omkring Seebachs tidligere band, Sir Henry, er kortet ned.

"Tommy" baserer sig på en bog af Peer Kaae, som udkom i efteråret. I dokumentarfilmen, som fik premiere i biograferne den 17. november i år, medvirker Tommy Seebachs bandmedlemmer og familie i en rå og ærlig skildring af grandprix-stjernen, familiemennesket og alkoholikeren Tommy Seebach, der døde i 2003.

"Tommy Seebach", som 60 minutters version hedder, bliver genudsendt søndag den 2. januar og fredag den 7. januar, men kan også findes på DR NU i en midlertidig periode.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA