x

The Books gæster Danmark

The Books gæster Danmark

The Books er en amerikansk duo bestående af de to multi-instrumentalister Paul De Jong (til venstre på billedet) og Nick Zammuto (til højre på billedet). New Yorker-duoen har eksisteret siden 1999 og har for nylig udgivet deres fjerde album i rækken af anmelderroste udgivelser.

Seneste udspil "The Way Out" modtog meget ros fra danske, såvel som udenlandske anmeldere. GAFFAs anmelder Simon Christensen kvitterede med 5 stjerner og skrev:

"Det er multiinstrumentalister Nick Zammuto og Paul De Jong, der står bag The Books, hvis fjerde spændende album The Way Out er et selvfortællende projekt, der rejser mellem stryger og horn, storytelling med tidlig hiphop, soul, new age og popmusik, men også undertager et imponerende projekt; at præsentere et fremtidens musiksprog."

Duoen bevæger sig musikalsk mellem genrer som electronica, folk, new age og soul i et let tilgængeligt pop-univers. Centralt for musikken er dog deres særlige brug af samples som blandes ind i numrene. 

Børnestemmer, telefonbeskeder, lydoptagelser med Ghandi, selvhjælpsbånd eller strygerpassager fra gamle skramlede plader bliver blandet ind i musikken. Om de mange sære samples forklarer duoen:

"Vi finder en masse underlige kassettebånd der ikke står noget på. Mange af dem viser sig bare at være mixtapes, som er sjove at lytte til i bilen, men engang imellem er der noget uventet på. Stemmen fra "Chain of Missing Links" kom fra et overspillet bånd fra en genbrugsforretning, hvor der med håndskrift var skrevet "meditation" på båndet. Så det købte Paul selvfølgelig."

The Books kan opleves live de følgende steder:

Lørdag d. 7. maj kl. 20:00, Lille Vega, København. Billetter koster 150 kr. og kan købes via GAFFA Live.

Søndag d. 8. maj kl. 20:00, Atlas, Århus. Billetter koster 130 kr. og kan købes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA