x

Mick Karn er død

Mick Karn er død

Den engelsk-cypriotiske bassist Mick Karn, især kendt for sit medlemskab af art-rock-gruppen Japan, døde tirsdag efter i sommeren 2010 at være blevet diagnosticeret med kræft. Det oplyser hans hjemmeside. Karn sov stille ind i sit hjem i Chelsea i London klokken 16.30 lokal tid, omringet af familie og venner. Mick Karn blev 52 år gammel.

Karn blev født i 1958 under navnet Adonis Michaelides i Nicosia på Cypern i en græsk-cypriotisk familie, der flyttede til England, da Adonis var tre år. I 1974 dannede han gruppen Japan sammen med skolekammeraterne David Sylvian, Richard Barbieri og Steve Jansen, der året efter blev udvidet med Rob Dean. Mick Karn var selvlært musiker.

Japan albumdebuterede i 1977 med "Adolescent Sex" og udgav fem album, senest "Tin Drum" i 1981 med sofistikeret rockmusik, i begyndelsen med inspiration fra glamrock, senere med påvirkninger fra blandt andet elektronisk musik og verdensmusik og Mick Karns båndløse bas som en markant del af lydbilledet. Trods stigende publikums- og kritikersucces gik gruppen i opløsning i 1982 grundet musikalske og personlige uoverensstemmelser.

Herefter dannede Mick Karn den kortvarige gruppe Dali's Car sammen med sangeren Peter Murphy, der netop havde forladt Bauhaus. Gruppen nåede dog kun at udgive et enkelt album i 1984, selvom de sidste år planlagde at vende tilbage til studiet.

Mick Karn gik herpå i gang med en solokarriere, ligesom han medvirkede på plader med kunstnere som Gary Numan, Kate Bush og Joan Armatrading.

I 1991 udgav han en plade med projektet Rain Tree Crow med de gamle Japan-medlemmer minus Rob Dean. I 1990'erne startede han endvidere pladeselskabet Medium Productions med Japan-musikerne Richard Barbieri og Steve Jansen.

I 2004 flyttede Mick Karn tilbage til Cypern, men returnerede til London i 2010. I 2009 udgav han sin selvbiografi "Japan & Self Existence".

Se Mick Karn med Japan nedenfor

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA