x

Erik Hassle og De Eneste To til Nibe Festival

Erik Hassle og De Eneste To til Nibe Festival

Billetsalget til Nibe Festivals 27. år går eftersigende forrygende, og nu føjes der fem nye navne til det allerede spækkede program. Til sommerens festival skal De Eneste To, Erik Hassle (S) (billedet), Apollo, Tue West og Laust Sonne optræde og dermed være en del af Nibe Festivals 100 koncerter fordelt på fem officielle scener midt i Skalskov.

De Eneste To har efterhånden modtaget megen ros og omtale, og duoens selvbetitlede debutalbum modtog af GAFFAs Lars Löbner Jeppesen fem stjerner og smed hits som "Morten" og "Jeg har ikke lyst til at dø" af sig.

Simon Kvamm og Peter Sommer skal i duoform spille en række koncerter i det kommende år, og med sig har de opvarmningen LoopGirl og Kirsten & Marie.

Erik Hassle (S) spillede på Nibe festival sidste år og har toppet hitlisterne med popsinglerne "Hurtful" og "Don't Bring Flowers". Debutpladen "Pieces" blev af GAFFAs Signe Bønsvig Wehding belønnet med fire stjerner og følgende ord:

"Med sin synthpop med Coldplay-inspiration, dramatiske tekster og Robbie Williams-lignende energi er han en lige så egenrådig størrelse som krøllerne på hans hoved (som tilsyneladende allerede har sat kurs mod stjernerne)"

Apollo er et seks mand stort rockorkester, der tidligere har spillet som opvarmningsband for Carpark North og på Start! Festival og Spot Festival. Debutalbummet "Too Many Nights" udkom sidste år og fik af GAFFAs Michael José Gonzalez tre stjerner og disse ord med på vejen:

"(...) bandet [har] begået et yderst vellydende album med en række store og flotte sange, hvor særligt den storladne I'm Going Dry skiller sig positivt ud. Der er højt til loftet på Apollos fine sange, og Claus Hoffmann gør et glimrende job som forsanger"

Tue West udgav sidste år det fjerde album, "Lige Ved Og Næsten", der fik fire stjerner af GAFFAs Jan Opstrup Poulsen. Sangeren blev af Poulsen beskrevet som

"En glad og lidt eftertænksom mand med sine sange, der er både ligefremme og helt enkle i deres musikalske opsætning, hvilket der kommer en ganske uprætentiøs popmusik ud af."

Tue West spillede nogle af sine gennembrudskoncerter på Nibe Festival og vender nu tilbage med sit nye repertoire.

Laust Sonne er blevet kaldt den danske Prince og er nok mest kendt som trommeslager i D-A-D, som tidligere også har gæstet Nibe Festival. Hans soloprojekt er soulet og festligt, og da Sonne varmede op for Dúne på Posten i Odense kvitterede GAFFA med fem stjerner. Mathias Sommer skrev:

"Laust Sonne er som snydt ud af næsen på Prince, musikken er rendyrket pop a la Justin Timberlake, som øjensynligt også har inspireret ham til sin kælende omgang med mikrofonstativet. Han er så spækket med sex, at de fleste står og får ondt i sexlivet."

Ud over de nu annoncerede er følgende navne på plads til Nibe Festival: Dúné, Aqua, Lars Lilholt Band, Coast (UK), Alphabeat, Kill Screen Music, Morten Breum, Rune RK, Vejgaard Tårnblæserlaug, Le Freak, De Glade Sømænd.

Køb billet til Nibe Festival her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA