x

Pearl Jam udgiver deres første opsamlingsalbum

Pearl Jam udgiver deres første opsamlingsalbum

Pearl Jam vil næste måned udsende deres første opsamlingsalbum under titlen ”Rearviewmirror (greatest hits 1991-2003)”. Dobbeltalbummet, der udkommer d. 16. november, vil i alt indeholde 33 numre, hvoraf de 16 har ligget på Billboards Mainstream Rock Tracks’ top 10-liste. Heriblandt numrene ”Daughter”, ”Betterman” og ”Given To Fly”, der alle nåede helt til tops på hitlisten.

Albummet indeholder ikke nogen decideret nye sange, men til gengæld findes de tre numre ”Once”, ”Alive” og ”Black” fra debutalbummet ”Ten” i remix-versioner lavet af bandets samarbejdspartner gennem lang tid Brendan O’Brian.

Ud over klassiske Pearl Jam-numre som ”Elderly Woman Behind The Counter In A Small Town”, ”Dissident”, ”Wishlist”, ”Jeremy” og ”Even Flow” indeholder albummet også publikumsfavoritten ”Yellow Ledbetter”, der i midthalvfemserne nåede ind på hele syv Billboard-lister til trods for at nummeret aldrig er udgivet på et album eller promoveret til radioen. Også sangene ”Man Of The Hour” fra soundtracket til Tim Burtons film ”Big Fish” fra 2003 og covernummeret ”Last Kiss” er inkluderet på albummet.

Pearl Jam har just afsluttet ”Vote For Change”-touren, hvor de sammen med bl.a. R.E.M. og Bruce Springsteen har spillet rundt om i USA for at opfordre folk til at stemme til det amerikanske valg d. 2. november, og mere præcist til at stemme Bush ud af Det Hvide Hus. Bandet forventes at gå i studiet i næste måned for at begynde arbejdet på deres ottende album.

Albummet er delt op i en Upside- og en Downside-del og tracklisten i dens helhed ser således ud:

Upside:

"Once"
"Alive"
"Even Flow"
"Jeremy"
"State Of Love And Trust"
"Animal"
"Go"
"Dissident"
"Rearviewmirror"
"Spin The Black Circle"
"Corduroy"
"Not For You"
"I Got ID"
"Hail Hail"
"Do The Evolution"
"Save You"

Downside:

"Black"
"Breath"
"Daughter"
"Elderly Woman Behind The Counter In A Small Town"
"Immortality"
"Betterman"
"Nothingman"
"Who You Are"
"Off He Goes"
"Given To Fly"
"Wishlist"
"Last Kiss"
"Nothing As It Seems"
"Light Years"
"I Am Mine"
"Man Of The Hour"
"Yellow Ledbetter"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA